0
Posted 19/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Ben Templesmith inkt Fell

Begin 2011 hield de Amerikaanse comicswinkel The Isotope een live event. Ben Templesmith (Choker, Dead Space) inkte een pagina van Fell onder muzikale begeleiding van een DJ. Dit hele gebeuren werd gefilmd en op Youtube gezet. De muziek is nogal luid maar Templesmith communiceert met de kijkers door middel van snedige opmerkingen die hij op een papiertje schrijft.


Waarom is dit nieuws? Fell ontstond uit een hersenscheet van schrijver Warren Ellis (Transmetropolitan, Astonishing X-Men). Hij had een nieuw comicsformaat bedacht: het slimline-formaat. 16 pagina’s die je redelijk snel kunt produceren en tegen de relatief lage prijs van $1,99 in een winkel kunt leggen. Templesmith meldde zich en ze begonnen aan Fell.

Fell is de achternaam van detective Richard Fell. Een agent met potentie die plots wordt overgeplaatst naar Snow Town, een district van de stad waar je niet wil werken. Publieke voorzieningen storten in, er heerst veel criminaliteit en er is een politiebureau met maar drie en een halve agent (een van hen heeft overigens geen benen). Hier zal hij zich staande moeten houden.

De serie sloeg aan. De verhalen kregen goede kritieken en de verkopen waren vrij goed. Zo rond 2008 kwam de klad erin. Deel 9 verscheen en daarna werd het stil. De computer van Warren Ellis crashte en een hele berg scripts verdween in het niets. Ellis kon het zich niet permitteren om zonder enige vergoeding extra tijd te stoppen in Fell dus het werd op de lange baan geschoven. In 2011 had hij een nieuw script voor issue #10 geschreven en het doorgestuurd naar Ben Templesmith. Helaas heeft de tekenaar wat medische en privé ongemakken waardoor het allemaal wat langer duurt. Maar het komt eraan!

Zie ook deze Brainfreeze video.

Fell proberen?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar