0
Posted 18/01/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: The Incredible Hulk #4

No. You’re not gonna kill Banner…I am.

Nadat Arno het eerste deel van deze nieuwe The Incredible Hulk-reeks had besproken werd ik uitermate nieuwsgierig. Uiteraard bestelde ik meteen deze reeks en ondertussen heeft Jason Aaron (X-Men Schism, Wolverine) ons al tot deel 4 gebracht. Whilce Portacio (Spawn, Punisher) heeft deze comic voorzien van de art.

Al sinds dat Banner voor de eerste keer in de Hulk veranderde, was hij op zoek naar een middel om van de Hulk af te geraken. Maar wat Banner al jaren tevergeefs probeerde, is de Hulk wel gelukt. Banner en de Hulk zijn nu twee aparte personen. Terwijl Hulk een rustig leven opzoekt bij de Moloids, een volk dat diep onder de aarde woont, draait Banner helemaal door. Hij heeft zich afgezonderd op een onbewoond eiland en probeert via een reeks immorele experimenten zichzelf terug om te vormen tot een Hulk. Hij blijkt echter immuun te zijn voor elke radioactieve straling. Een neveneffect van al zijn experimenten is wel dat hij de dieren op dit eiland heeft omgevormd tot Hulkachtige wezens.

Hulk wordt benaderd door de geheime organisatie MAD. Deze organisatie is gespecialiseerd in het lokaliseren en uitschakelen van doorgedraaide wetenschappers. Hulk weigert eerst om hen te helpen maar wanneer twee wezens die Banner heeft gecreëerd de Moloids aanvallen, gaat hij toch akkoord om MAD te helpen. In dit vierde deel krijgen we het eerste hoofdstuk in het ultieme gevecht waar vele fans al jaren op zitten te wachten: Hulk Vs Banner. Maar voor Hulk het kan opnemen tegen Banner moet hij zich eerst voorbij enkele van zijn creaties worstelen. De eerste van zijn tegenstanders zijn gemuteerde vleermuizen gevolgd door gemuteerde tijgers en apen.

Aaron geeft ons hier een fantastische serie. Sinds het eerste deel krijgen we een heel andere Hulk en Banner te zien dan we gewoon zijn. Als sinds kinds af aan ben ik opgegroeid met het beeld van een slechte en gevaarlijke Hulk en een brave, slimme Banner. Maar Aaron gooit dit beeld volledig in de vuilnisbak. Toen ik voor de eerste keer vernam dat Aaron deze serie op deze manier ging aanpakken, had ik er niet veel vertrouwen in. Maar de manier waarop Aaron het doet is geweldig. Hij weet het verhaal zo te schrijven dat je helemaal gaat supporteren voor de Hulk. Later in het verhaal zal ook uitgelegd hoe de Hulk ervoor gezorgd heeft hoe hij en Banner gescheiden zijn. Dit zal waarschijnlijk ook meer verklaren over de reden waarom Banner volledig doorgedraaid is. Maar de vraag luidt nog steeds: is Banner doorgedraaid als gevolg van de manier waarop de scheiding is gebeurd of is hij doorgedraaid vanwege de scheiding op zich. Genoeg stof dus om deze comic psychologisch te ontleden.

De art van Whilce Portacio past verrassend genoeg perfect bij dit verhaal. De art is ruw, grauw en soms een beetje sketchy. Dit zijn normaal niet de eigenschappen die ik associeer met goede art maar in deze comic past het wel. Het past bij de waanzin waarin Banner gevangen zit, bij de woede die nog in de Hulk zit, bij de verwarring die je als lezer beleeft… kortom, het past gewoonweg.

Deze serie is een absolute must read voor elke Hulkfan en bij uitbreiding alle comicliefhebbers. Heb je nog niets gelezen van deze reeks twijfel dan niet op een exemplaar op te pikken en te lezen. Ik kan je verzekeren dat je er snel verslaafd aan zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.