2
Posted 18/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Hernieuwde Valiant herlanceert X-O Manowar

Als je de jaren’90 niet bewust hebt meegemaakt dan zul je waarschijnlijk denken dat je wat hebt gemist. Valiant was een van de uitgeverijen die aan het begin van dat decennium meeliftte op de spectaculaire comicshype die toen rondwaaide. Met een oprichter als voormalig Marvel-hoofdredacteur Jim Shooter (The Avengers, Legion of Super-Heroes) was publiciteit verzekerd. Na een overname door Acclaim Entertainment bloedde de uitgeverij echter langzaam dood. Een aantal zakenmannen (financieel gesteund door voormalig Marvel-CEO Peter Cuneo) hebben nu de rechten op de oude Valiant-personages gekocht en er een nieuw bedrijf omheen gebouwd. Ze willen weer comics gaan publiceren met deze personages en zo een draagvlak creëren voor merchandising en films. (Ze hebben dit niet expliciet uitgesproken, maar het was wel degelijk tussen de regels door te lezen in interviews met de Valiant-crew). Ze staken een teen in het water en publiceerden een drietal hardcovers met oud materiaal van Harbinger, X-O Manowar en Archer & Armstrong. De verkopen voldeden aan de verwachtingen. Maar deze bundels verschenen in 2007/2008. Ze werden ook nog eens opgehouden door enkele rechtszaken die ze gedwongen waren te voeren over de rechten van enkele personages. Na de aankondiging van een speciale uitgave tijdens de Free Comic Book Day van dit jaar werd het even stil rondom Valiant Entertainment. Op wat foto’s na op een tumblr blog was er niet veel te horen vanuit hun kamp.

Daar komt nu verandering in.

In mei komen ze met een eerste nieuwe ongoing-serie. Ze hebben gekozen voor X-O Manowar. Waar gaat dat over? Het draait om de  avonturen van een Visigoth uit de 5de eeuw die ontvoerd werd door aliens. Hij wist zich te bevrijden en belandde met de nodige exotische wapens terug op aarde. Alleen waren er ruim 16 eeuwen verstreken en bevond hij zich ineens in de 20ste eeuw! Maar dat was toen.

Voor de nieuwe incarnatie van X-O Manowar hebben ze Robert Venditti (The Surrogates, The Homeland Directive) en Cary Nord (Conan, Star Wars Tales) aangetrokken. Dit duo mag nieuwe avonturen gaan bedenken voor deze held. Zoals het er nu naar uitziet zullen ze in ieder geval het idee achter de reeks handhaven. Maar ze gaan wel een nieuwe richting op. In mei weten we meer. Dan ligt de eerste issue in de winkel.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar