2
Posted 17/01/2012 by Killian in Comics
 
 

Tentoonstelling Charles Burns in Leuven

In M (Leuven) is er momenteel een tentoonstelling te zien rond het werk van Charles Burns. Deze schrijver/cartoonist is vooral bekend vanwege zijn magnum epos Black Hole. In deze twaalfdelige reeks raken enkele tieners besmet door een seksueel overdraagbare ziekte. Door deze ziekte krijgen de jongeren bizarre mutaties. Deze vreemd aandoende horror is een element vaak terug komt in het oeuvre van Burns. De man werd sterk beïnvloed door horrorfilms uit zijn jeugd zoals Carrie en Halloween. Ook in zijn huidige werk X’ed Out waan je je soms in een David Lynch-film. Een recensie van het eerste deel van deze reeks vind je trouwens hier op Brainfreeze!

Charles Burns doet echter veel meer dan graphic novels schrijven. De man is een veelgevraagd illustrator en mocht onder andere het album Brick by Brick van Iggy Pop van tekeningen voorzien. Hij ontwierp ook het decor voor de heropvoering van De Notenkraker van Tsjaikovski dat in 1991 in première ging in Brussel.

In de tentoonstelling in M zie je een overzicht van de dertigjarige carrière van Charles Burns. Originele platen van Black hole en X’ed Out zullen er afgewisseld worden met schetsen en illustraties voor tijdschriften en boeken. De audiogids die je doorheen de tentoonstelling begeleid werd ingesproken door Das Pop-zanger Bent Van Looy, die een grote fan van Charles Burns blijkt te zijn.

 

De tentoonstelling loopt nog tot 11 maart 2012 in M (Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven). Voor meer info, zie Beeldbeeld.be.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.