1
Posted 17/01/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine and the X-Men #4

By day I’m professor Logan. By night I’m still Wolverine.

“Ring, Ring”. Tijd voor een nieuwe dag op school. Jason Aaron (Wolverine, X-Men Schism) brengt ons deel 4 van Wolverine and the X-Men. Blijkbaar lezen ze bij Marvel ook de website van Brainfreeze want na mijn kritiek op de tekenstijl van Chris Bachalo werd hij vervangen door Nick Bradshaw (Army of Darkness).

Ik ga deze review meteen beginnen met een negatief puntje. Om helemaal mee te zijn met het verhaal, zou je Uncanny X-Force #19 moeten gelezen hebben. De gebeurtenissen in de Dark Angel Saga hebben een invloed op de gebeurtenissen op de school van Wolverine. Door deze gebeurtenissen krijgen we namelijk twee nieuwe studenten op de school. Tevens is Wolverine genoodzaakt om zijn geheime team bekend te maken aan de rest van de X-Men. De andere X-Men zijn niet echt overgelukkig met het bestaan van X-Force. Maar aangezien Wolverine vindt dat X-Force nu meer dan ooit nodig is om de slechteriken weg te houden van de school, zullen ze zich hier voorlopig bij neer moeten leggen.

De school heeft het ondertussen niet gemakkelijk. Geldproblemen, onzekere leerkrachten en natuurlijk de problemen met de leerlingen zelf. Kid Gladiator, Idie en Quentin Quire zijn heel wat werk voor deze leerkrachten. Dit deel focust zich op de twee nieuwe leerlingen: ten eerste is er Genesis, een kloon van Apocalypse. Hij is echter niet op de hoogte van zijn oorsprong. Wolverine wil hem een eerlijke kans geven op een leven als superheld. Jammer genoeg voor Genesis lijken klonen nogal veel op hun gastheer. En zoals jullie allen wel weten zijn tieners niet altijd even aardig voor elkaar. De tweede nieuwe student is Angel. Na de avonturen in Uncanny X-Force is hij zijn geheugen kwijt. Hij krijgt nu in de school een nieuwe kans om alles opnieuw te leren en hopelijk zijn geheugen terug te krijgen.

Dit is een echt overgangsverhaal. Aaron probeert hier de gebeurtenissen uit Uncanny X-Force te koppelen aan deze reeks. Hierdoor gebeurt er weinig spannends in dit deel, maar Aaron weet wel een heel goede basis te leggen voor toekomstige conflicten. Beast, Kitty en Iceman zijn niet opgezet met het geheime team van Wolverine. De twijfels die Genesis heeft over zichzelf worden aangewakkerd door zijn medeleerlingen. Dit zorgt ervoor dat de lijn tussen Genesis de superheld en Genesis de superschurk zeer dun is. Ook het verontrustende verhaal rond Angel kan een basis zijn voor vele goede verhaallijnen.

Chris Bachalo is even out en Nick Bradshaw in. Persoonlijk vind ik dit een supergoede beslissing. De art is echt een verademing met mooie afgelijnde tekeningen en een zuivere tekenstijl. De details zorgen ervoor dat dit deel zeer aangenaam is om te lezen. Uiteraard is deze art niet perfect. Ik ben bijvoorbeeld nog niet gelukkig over bepaalde gezichtsuitdrukkingen van Wolverine en Angel. Maar vergeleken met de vorige delen is dit echt een stapje omhoog.

Ik ben benieuwd wat de tekenstijl van Bradshaw gaat geven in combinatie met een goed verhaal geschreven door Aaron. In dit deel was er te weinig actie en verhaallijn om hun samenwerking helemaal tot hun recht te laten komen. In de epiloog zien we al waar het volgende verhaal over zal gaan. Naar mijn gevoel kan dit twee kanten op. Ofwel krijgen we een diepgaande en goede verhaallijn ofwel wordt dit een flauwe ééndelige ontgoocheling. Ik hoop alvast op het eerste…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.