2
Posted 16/01/2012 by Arno in Comics
 
 

Avengers Vs X-Men: alle match-ups op een rij

Avengers Vs X-Men #0, met hoofdpersonages Scarlet Witch en Hope Summers getekend door Frank Cho

Marvel stuurde de afgelopen week de ene teaser na de andere de wereld in ter promotie van hun grote zomerevent Avengers Vs X-Men. Het draait hier om verschillende match-ups die al dan niet in de twaalfdelige hoofdreeks of zesdelige tie-in AvX: Versus zullen plaatsvinden. Met andere woorden, het is dus nog niet zeker dat we al deze gevechten daadwerkelijk zullen zien doorheen het event. Toch worden er hierin enkele oude rivalries opgehaald (bijvoorbeeld tussen Ms. Marvel en Rogue) en enkele langdurige vriendschappen op de proef gesteld (zie Spider-Man en Iceman), waardoor het haast ondenkbaar is dat deze niet behandeld zullen worden in de reeks. Zo is het gevecht tussen Iron Man en Magneto al bevestigd voor AvX: Versus #1. Wat ook wel vrij duidelijk wordt uit deze teasers is dat wanneer puntje bij paaltje komt, alle X-Men die eveneens een lidmaatschap in de Avengers op zak hebben/hadden (Beast, Wolverine, Storm, maar ook Namor), toch de kant lijken te kiezen van de mutantengemeenschap (hoe verdeeld deze vandaag de dag ook mag zijn).

Avengers Vs X-Men #1 zal geschreven worden door Brian Michael Bendis (Avengers, House of M) met tekeningen van John Romita, Jr. (Avengers, World War Hulk en de Captain America Vs Wolverine-teaser) en ligt vanaf 3 april in de winkels. Lezers die niet kunnen wachten dienen alvast de huidige minireeksen Avengers: The Children’s Crusade en Avengers: X-Sanction in het oog te houden, alsook de proloog Avengers Vs X-Men #0, te verschijnen in maart.

 

Hawkeye Vs Cyclops, door Esad Ribic

Captain America Vs Wolverine

 

 

 

 

Daredevil Vs Archangel, door Salvador Larroca

The Thing Vs Colossus (als Juggernaut), door Dale Keown

 

 

Hulk Vs Emma Frost, door Carlo Pagulayan

Luke Cage Vs Beast, door Alan Davis

Ms. Marvel Vs Rogue, door J. Scott Campbell

Spider Woman Vs Gambit, door Humberto Ramos

 

 

Thor Vs Storm, door Olivier Coipel

Spider-Man Vs Iceman, door Mark Bagley

 

 

 

Iron Man Vs Magneto, door Adi Granov

Black Widow Vs Psylocke, door Leinil Yu

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.