1
Posted 13/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: The Strange Talent of Luther Strode #4

Murder is natural. Murder was there from the beginning. Murder is our first instinct.

We lieten Luther achter toen zijn gespierde tegenstrever zich kenbaar maakte. Hij noemt zich de Librarian. Iemand die de bijzondere gaven waar Luther Strode gebruik van maakt ‘beheert’. Al dekt dat laatste woord niet helemaal de lading.
Hij probeert Luther te winnen voor zijn zaak: “Geef je over aan je krachten. Je hebt ze niet voor niets. Dood de mensen die je in de weg zitten.” Strode weigert echter te buigen voor de Librarian. Ook wanneer hij Luther’s vader in het geheel betrekt weigert Luther om toe te slaan. Hoewel zijn slechte jeugd daar alle reden toe geeft. Dan trekt de Librarian zijn laatste kaart. En nu heeft Luther eigenlijk geen keuze meer…

Er wordt een soort spanning opgebouwd tussen Strode en zijn tegenstrever. De makers van deze comic proberen duidelijk te maken dat The Librarian bezig is om Luther te manipuleren. En dat doet ie goed.  Hij probeert de bijzondere cursus op te waarderen tot iets wat historisch relevant is. En als dat niet lukt dan schroomt hij niet om de vader erbij te halen.Heb je het eerste deel gelezen dan kun je niet anders dan nieuwsgierig worden. Was de mysterieuze man met het mummiemasker dan toch Strode? Valt hij voor de verleidingen van de kracht en vooral waarom?

Maar er gebeurt dus niet zo gek veel in deze comic. Het merendeel van deze comic speelt zich in amper één locatie af. Maar als lezer krijg je wel een redelijke hoeveelheid informatie over je heen. Niet alleen duidelijk zichtbaar op de pagina maar ook heel subtiel tussen de regels door. Kijk naar de dingen die Luther juist niet doet. Dan zie je waar ik dit op denk te baseren.

Luther Strode #4 is een prima comic, al had in dit deel wel wat meer ‘beweging’ mogen zitten.


Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar