8
Posted 12/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Vier DC crossovers in de maak

Relaunch, mijn aars. Sommige dingen blijven hetzelfde. Zo wordt er momenteel gewerkt aan maar liefst vier DC-crossovers. Let wel, dit bericht kan enkele spoilers bevatten. Lees verder op eigen risico.

Wie het vijfde deel van Animal Man heeft gelezen weet dat de familie Baker op de vlucht is voor enkele wezens die uit The Rot komen, een soort corrupte versie van The Red (het gebied waar Animal Man gebruik van maakt wanneer hij een kracht van een dier aanroept).   Ze zijn op weg naar Swamp Thing. Dit groene wezen kan hen helpen omdat hij toegang heeft tot The Green, de plantaardige tegenhanger van The Red. Deze crossover tussen beide comics begint vanaf deel 12. Volgt u het nog? Mooi! Want er is meer.

DC-editor Matt Idelson heeft op de Superman-homepage verklaart dat er gewerkt wordt aan een crossover tussen Superman, Superboy en Supergirl. Superman en Superboy hebben elkaar nog niet ontmoet in het nieuwe DCnU en Superman en zijn nicht Supergirl liggen elkaar niet zo. Hoe zal zo’n groep gaan marcheren als ze gedwongen worden om samen te werken?

De creatievelingen achter de Batman-comics zijn bezig met een crossover getiteld The Night of the Owls. Dit moet door al deze comics gaan lopen en zal vooral zaken onthullen over The Court of Owls, het genootschap dat al eeuwenlang actief is in Gotham City. De crossover zal starten in Batman #9. Die ligt in mei in de winkel.

En dan is er ook nog de crossover tussen OMAC en Frankenstein. Beide figuren gaan tegen elkaar knokken. In de OMAC-comic vind je het gevecht verteld vanuit OMAC zijn standpunt en in de Frankenstein-comic beleef je het verhaal vanuit zijn oogpunt. Misschien mag je dit geen crossover noemen want je kan er ook gewoon voor kiezen om de andere titel niet te lezen zonder iets te missen van het verhaal.

Deze crossovers zijn naar mijn mening maar slechte opwarmertjes. Want hoe zit het met het grote Multiversity-event dat zal geschreven worden door Grant Morrison (Action Comics, Batman Inc.)? Daar is vooralsnog maar weinig over bekend gemaakt.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar