12
Posted 12/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DCnU cancelt en kondigt 6 reeksen aan

In mei zullen een aantal comics gaan verdwijnen. Ze voldeden niet aan de verwachtingen van DC en moeten nu plaats gaan maken voor nieuwe comics. De volgende titels gaan we niet meer terugzien: Men Of War, Mister Terrific, O.M.A.C., Hawk And Dove, Blackhawks en Static Shock.

De vraag is nu welke titels hiervoor in de plaats komen? Houd je vast, daar gaan we.

Batman Incorporated

Als je gaat haarkluiven dan mag je zeggen dat dit eigenlijk geen nieuwe DC-titel is. Grant Morrison (The Invisibles, Action Comics) zet samen met tekenaar Chris Burnham (Nixon’s pals, Fear Agent) een streep onder zijn Batman-run die toch een zestal jaren heeft geduurd.

G.I Combat

J.T Krul (Green Arrow, Soulfire) en Ariel Olivetti (Daredevil, Cable) nemen ons mee naar de slagvelden van onze planeet. Rauw, open en eerlijk. Er zullen ook backup-comics worden geplaatst die gemaakt zullen worden door wisselende creatieve teams. Denk hierbij aan DC-klassiekers als The Unknown Soldier (niet verwarren met de gelijknamige Vertigo-reeks) en The Haunted Tank. Dit is dus een oorlogscomic met echte soldaten. Daar komt geen cape aan te pas.

The Ravagers

De wortels voor deze serie worden gelegd in Teen Titans en Superboy. Enkele tieners met superkrachten zijn op de vlucht geslagen voor de organisatie N.O.W.H.E.R.E. Deze geheimzinnige club wil hen omvormen tot gewetenloze supercriminelen. Voor deze serie zijn tekenaar Ian Churchill (X-Men, Marineman) en Howard Mackie (Spider-Man,Mutant X) aangetrokken.

Dial H

In iedere comic zal een nieuwe persoon opstaan die tijdelijk superkrachten zal krijgen. Wat betekent dat? Wat doet zoiets met je? Voor de liefhebbers van spandexgeweld met een vleugje diepgang wordt dit de titel om te volgen. Tekeningen komen van de hand van Mateus Santoluoco (Rampaging Wolverine, Mondo Urabno) en het schrijfwerk is van China Miéville.

De grote gimmick van deze tweede golf is dat de parallele wereld Earth-2 opnieuw wordt geïntroduceerd. En dat gaan we merken aan de laatste twee titels.

Earth 2

De Justice Society of America zijn de grootste helden van Earth-2. Ze bestrijden allerlei gevaren. Gevaren die hen op een ramkoers kunnen zetten met een andere wereld. Schrijver James Robinson (The Shade, JSA, Starman) gaat zijn tanden stukbijten op deze nieuwe incarnatie van de JSA. Hierbij wordt hij geholpen door Nicola Scott (Superman, Wonder Woman). Ze mag dat allemaal gaan tekenen.

Worlds Finest

The Huntress (Helena Wayne) en Power Girl komen beiden uit een andere realiteit. Ze zijn echter verzeild geraakt in het DCnU. Schrijver Paul Levitz (House of Mystery, The Huntress) probeert het tweetal hun weg terug te laten vinden. Hierbij wordt hij geholpen door de tekenaars George Pérez (The Avengers,Superman) en Kevin Maguire (Defenders, Gen13) die elkaar per arc zullen afwisselen.

Genoeg nieuw spul om een keuze uit te maken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar