0
Posted 10/01/2012 by Wade Wilson in Comics
 
 

Walt Simonson keert terug naar Marvel

Ja beste lezers, jullie hebben het goed gelezen: Walt Simonson keert eindelijk terug naar Marvel om zijn geweldige werk verder te zetten! Deze aankondiging konden we lezen op de Twitter van Marvel haar Big Kahuna: Brian Michael Bendis! Toch best een handig ding die Twitter, bij deze wil ik Timaeus ook danken om mij de raad te geven eens dringend Bendis zijn laatste Tweet te lezen. Dit is namelijk het spannendste nieuws in verband met Marvel sinds vele maanden: een levende legende die terugkeert naar het House of Ideas!

Simonson heeft sinds de jaren negentig niet meer voor Marvel gewerkt. Zijn laatste werk daar was Iron Man 2020 en Heroes Reborn: Avengers. Sinds het begin van deze eeuw heeft hij namelijk vooral voor DC Comics gewerkt. Toch had hij in de verfilming van Thor (Simonson is zéér gekend voor zijn werk met dit personage in de jaren ’80) een korte cameo als een van de genodigden tijdens het Asgardiaanse banket! Nu keert hij eindelijk terug naar Marvel en zal beginnen als de nieuwe tekenaar voor de Avengers vanaf issue #25!

De brave man werd geboren in 1946 en studeerde in 1972 af aan de Rhode Island School of Design, zijn thesisproject aan deze school was een zwart-wit comic genaamd The Star Slammers. Dit werd voor het eerst gepublicieerd in 1974 als een promotie voor de World Science Fiction Convention in Washington. Jaren later, in 1983 zou Simonson een andere versie van het verhaal in graphicnovelformaat gieten voor Marvel Comics. Hij zou hier ook schitterend werk leveren met o.a. Thor, Fantastic Four en X-Factor. De avonturen van Simonson zijn Star Slammers zouden tijdens de jaren negentig verder gezet worden in Malibu Comics haar Bravura-label. Tegen 2000 zou Simonson dan voornamelijk voor DC beginnen werken. In zijn roemrijke carrière heeft hij reeds verscheidene awards gewonnen, waaronder de volgende:

Shazam Award:

  • Outstanding New Talent (1973)
  • Best Individual Short Story (Dramatic) (1973, with Archie Goodwin)
  • Best Individual Short Story (Dramatic) (1974, with Archie Goodwin)
  • Best Individual Story (Dramatic) (1974)

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be