2
Posted 10/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Archaia werkt aan een Labyrinth prequel

You remind me of the babe.
What babe?
The babe with the power.
What power?
The power of voodoo.
Who do?
You do.

Het grootste leed ontstaat door wensen die uitkomen. Dat ontdekte Sarah (gespeeld door een jonge Jennifer Connelly) 26 jaar geleden in de film Labyrinth. Ze wenste dat de trollenkoning ,uit een toneelstuk waarin ze gaat spelen, haar jongere halfbroertje meenam. Dan hoefde ze niet naar zijn gejengel te luisteren. Zo geschiedde. De trollenkoning (gespeeld door David Bowie), Jareth genaamd, staat plots in haar kamer en nodigt haar uit om zijn labyrinth op te lossen. Kraakt ze het doolhof dan kan ze haar broertje meenemen. Faalt ze, dan zal haar broertje voor de rest van zijn leven bij Jareth blijven.
Hoewel de film het niet al te geweldig deed in de bioscopen wist hij toch een redelijk publiek aan zich te binden. En tegenwoordig laten veel kleine kinderen van toen hun kroost kennismaken met Labyrinth. Wat denk je? De film werkt nog steeds.

Uitgeverij Archaia heeft al sinds 2009 een warm contact met de Jim Henson Company. Ze hebben al enkele bestaande properties van de studio verstript. Denk hierbij aan o.a. The Dark Crystal, Fraggle Rock en het verloren gewaande Tale of Sand.

Ze gaan nu een Labyrinth-prequel op poten zetten. We weten al hoe de film afloopt, maar wat voor andere kanten zaten er aan de trollenkoning Jareth? Hij wordt gezien als een tragisch personage wiens leven bijna het tegenovergestelde is van Sarah. De lezer kan zien hoe de jonge Jareth in het labyrinth wordt getrokken. Jareth wordt getekend als een jonge Bowie. Dus fans zullen geen moeite hebben om een link met de film te leggen. Archaia is echter nog in onderhandeling met de muzikant, want de comic zal namelijk ook muziek bevatten. Personages barsten uit in gezang en de noten die ze spelen zijn echt bruikbaar. Bowie schreef nummers voor de film en ze hopen dat deze gepubliceerd mogen worden (al stellen ze zich ook tevreden met een voorwoord of maar een nieuw lied).

De comic zal eind 2012 verschijnen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar