1
Posted 09/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Batman: Earth One komt in mei

Eind 2009 lanceerde DC het plan om het ontstaan van twee van haar iconen (Superman en Batman) weer opnieuw te vertellen. Men wilde de verhalen uit hun jonge jaren op een eigentijdse manier op het papier slingeren en uitgeven in een graphic novel-formaat. De belangrijkste doelgroep voor dit project waren de boekwinkels die het aan de man moesten brengen.

Alleen het door J.Michael Straczynski (The Twelve, Amazing Spider-Man) en Shane Davis (Nightwing, Robin) gemaakte Superman:Earth One haalde de deadline en verscheen in 2010. Het voldeed aan de verwachtingen omdat het vrij goed verkocht en zelfs enige tijd op de bestsellerlijst van de NY Times bivakkeerde. Maar Batman : Earth One bleef achter. Ver achter. In 2011 kregen we te horen dat de nieuwe deadline op mei 2012 stond. Dan kon de comic meteen profiteren van de publiciteit rondom de nieuwe Batman-film.

Batman: Earth One wordt gemaakt door het duo Geoff Johns (Flashpoint, JSA) en Gary Frank (Midnight Nation, X-Men). In dit eerste deel volgen we een jonge Bruce Wayne tijdens zijn eerste stapjes die moeten leiden tot het aannemen van zijn identiteit als Batman. Hij is nog jong en druistig en weet niet goed wat hij doet. Laat staan waarom hij het doet? Het Gotham City van Earth One is een stad zoals alle andere. Het bestaat uit grijstinten. De helden en schurken zijn niet zo duidelijk gedefinieerd als dat je misschien zou denken. Het overlapt elkaar.

Klinkt serieus allemaal. Tijd voor een preview.


Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar