4
Posted 09/01/2012 by Wade Wilson in Comics
 
 

Avengers Vs X-Men: Versus, Marvel’s ultieme knokpartij

Wanneer je een superheldencomic opendoet, verwacht je toch min of meer enkele (of een lange) gevechtsscènes. Dit is iets dat naar mijn mening enorm ontbreekt aan Brian Michael Bendis (Ultimate Comics Spider-Man, Alias) zijn laatste Avengers-verhalen. Als je deze leest, wordt er niet zozeer in gevochten dan rond de tafel gepraat over onbelangrijke dingen zoals bijvoorbeeld The Thing zijn pokeravonden.

Blijkbaar (en gelukkig) hebben The Powers That Be bij Marvel dit eindelijk door. Althans, dit leid ik persoonlijk toch af uit de aankondiging van hun nieuwste reeks: AvX: Versus. Volgens editor Tom Brevoort zou deze reeks namelijk de gevechtscènes uit de hoofdreeks van Avengers Vs X-Men gaan uitbreiden. We zullen ons dan mogen verwachten aan twee van zulke verhalen (die eigenlijk een en al gevechtscène zullen worden) per issue van de zesdelige AVX: Versus. Toch is volgens Tom Brevoort dit boekje het minst essentiële van het gehele Avengers Vs X-Men-event, maar verwacht hij wel dat deze reeks het beste zal verkopen. Enkel en alleen omdat de meeste gevechten zich hierin afspelen en het enkel om deze gevechten draait.

Voor de eerste issue van schrijver Jason Aaron (Wolverine, Ghost Rider) en tekenaar Adam Kubert (Ultimate X-Men, Wolverine) zal Magneto het opnemen tegen Iron Man. Niet echt een boeiend of eerlijk gevecht als je het mij vraagt, al zal Tony Stark (hem kennende) wel een of ander niet-magnetisch pak hebben klaarliggen: een Magnetobuster! Het tweede verhaal zal geschreven worden door Kathryn Immonen (Hellcat, Wolverine and Jubilee) en getekend door haar manlief Stuart Immonen (Ultimate X-Men, Fear Itself). Zij zullen ons een gevecht brengen tussen The Thing en Marvel haar eerste mutant, Namor.

Of de schrijvers echt veel werk gaan hebben (buiten het beschrijven van een gevecht) betwijfel ik. Als mijn vermoedens correct zijn, zal het hier om een reeks gaan die het moet gaan hebben van haar artwork. Heel veel verantwoordelijkheid en druk ligt dus bij de tekenaars! Het is een feit dat Marvel nogal snel een nieuwe tekenaar zet op een reeks (of zelfs meerdere per verhaallijn). Dit keer is zeker geen uitzondering maar zal het eigenlijk ook niet storen: iedere tekenaar zal namelijk één gevecht tekenen. AvX: Versus gaat van start in april.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be