0
Posted 07/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Kyle Baker onthult zijn nieuwe comic Hotwire

Wie bereid is om intensief te surfen kan een aardig digitaal spoor volgen van tekenaar Kyle Baker (Why I hate Saturn, Deadpool). Deze comics makende renaissance-man liet de voorbije weken doorschemeren dat hij mee gaat doen aan de creator-owned revolution. Mensen als Mark Millar (Kick-Ass, Chosen), Bryan Hitch (America’s Got Powers) en anderen geven meer en meer de voorkeur aan hun eigen creaties. Ze hoeven (of willen) niet per se meer te werken bij de Marvel en DC Comics. Enkele van deze comicmakers noemen de teruglopende tarieven en grotere bemoeienis van editors een belangrijke reden om deze stap te wagen. Maar goed, ik dwaal af…
Baker liet in een uitgebreide reactie op een blogpost van Dean Haspiel (Billy Dogma, Bizarro Comics) weten dat hij zich op zijn eigen projecten gaat storten. Hij hoeft geen Deadpool meer te tekenen om de rekeningen te betalen. Al wil dit niet zeggen dat hij dit werk met tegenzin doet. Integendeel, uitgeverijen als Marvel en DC betalen niet zo gek veel meer dan wat je zelf kan verdienen bij bijvoorbeeld Image.

En hij voegt de daad bij het woord. Via zijn twitteraccount heeft hij de cover laten zien van een comic getiteld Hotwire. Zo op het eerste zicht lijkt het een hommage te worden aan de Japanse manga Astroboy. Hij moet nog wachten op scriptpagina‘s van zijn schrijver Kevin McCarthy (Epoch), maar het ziet er al fraai uit. Wat het ook moge worden.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar