0
Posted 07/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s eindejaarslijstjes – Meest Verrassende Personage van 2011

Welkom bij het voorlopig laatste eindejaarslijstje van de Brainfreeze-crew! Als afsluiter hebben we de meer positieve variant op onze lijst van de meest teleurstellende comicspersonages uit 2011, namelijk de meest verrassende personages van het afgelopen jaar! Welke personages maakten ons in 2011 tot grote fan van hun avonturen, wiens karakter onderging in het afgelopen jaar de meest positieve evolutie en wie werd er in ere hersteld na enkele mindere jaren? Onze keuzes vind je alvast hieronder. Wat zijn die van jullie? Laat het ons weten in de comments!

 

bilalben:

Miles Morales (Ultimate Comics: Spider-Man). Hoewel ik begrijp dat er in een multiculturele metropool als New York City het heel logisch is dat er ook een zwarte of latino superheld de bad guys een pak slaag geeft, wist ik niet wat ik ervan moest vinden dat mijn geliefde Peter Parker vervangen werd door een half-zwarte/latino. Waarom bedachten ze gewoon geen nieuwe superheld dacht ik. Ik ben best wel gehecht aan Peter Parker dus ik stond er niet op te wachten. Eind goed, al goed want Miles Morales heeft me kunnen verrassen. Het is heel raar dat ik zo snel aan hem heb kunnen wennen. Ik vind het echt een verrijking voor het Ultimate Marvel Universe, en als ik Peter Parker wil kan ik altijd de reguliere The Amazing Spider-Man lezen.

 

Alterrock: 

Ik kies hier niet voor één personage maar voor de hele hoofdcast van Teenage Mutant Ninja Turtles. Iedereen onder ons kent de serie wel uit de jaren ’80. Kevin Eastman en Tom Waltz wisten in de nieuwe IDW-reeks echter heel ons geloofsysteem op zijn kop te zetten zonder onze favoriete reptielen oneer aan te doen. Hun nieuwe geschiedenis, karakters en ontwikkeling maken de Turtles, Splinter, April O’Neill en Casey Jones voor mij de meest verrassende personages van 2011.

 

Lav:

Superboy (Superboy, Teen Titans). De DC-relaunch bracht voor velen een goed excuus om nieuwe reeksen een kans te geven. Ik werd door verschillende reeksen aangenaam verrast maar het meest verrassendste personage was voor mij Superboy, iemand die ik voor het DCnU zo goed als geen kans had gegeven en eigenlijk ook niets van verwacht had maar nu met veel plezier zal verder lezen.

 

Wade:

Resurrection Man (Resurrection Man). Ik las de eerste issue enkel en alleen omdat ik alle eerste issues van DC haar New 52 gelezen wou hebben maar ik was meteen verkocht! In alle eerlijkheid had ik verwacht dat ik hiervan niet meer dan één issue van zou lezen maar het is voor mij momenteel een van dé reeksen bij DC Comics en ik raad ze steevast aan wanneer iemand me vraagt om een goede, niet-superhelden comic. Waar ik echter wel voor vrees, is dat zijn kracht nogal snel een gimmick zal worden en dat hij toevallig steeds een kracht heeft die hem uit de problemen zal helpen. Toch zit het naar mijn mening voorlopig méér dan goed met deze reeks.

 

Arno:

Butcher (The Boys, The Boys: Butcher, Baker, Candlestick Maker). Hoewel naar mijn mening The Boys, de anti-superheldenreeks van Garth Ennis bij uitstek, in de afgelopen jaren te kampen kreeg met wat mindere arcs, is nu de eindlijn in zicht en begint er terug vaart in de serie te komen. In het afgelopen jaar ging Ennis eindelijk wat dieper in op de geschiedenis van leidersfiguur Butcher, voorheen een vrij simpele, maar badass bloke die in de huidige miniserie Butcher, Baker, Candlestick Maker als iets sympathieker wordt voorgesteld. Dankzij deze fijne karakterstudie, samen met zijn emotionele reactie op de dood van zijn bulldog Terror (I loved that little mutt, too!), roep ik Butcher uit tot mijn meest verrassende personage van het jaar!

 

De Baard van Alan Moore:

Casanova Quinn (Casanova: Gula, Casanova: Avaritia). Een James Bond die akelig menselijk is.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar