0
Posted 07/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s eindejaarslijstjes – Beste Cover van 2011

De beste artiesten van het afgelopen jaar hebben we al gehad, maar nu gaan we ietsje specifieker. Wie illustreerde de beste cover van een comic uit 2011 en voor welke reeks? Welke cover schreeuwde uit “lees mij, lees mij!”, waardoor je haast geen keuze had om de comic vast te nemen en mee naar huis te pakken (ongeacht de kwaliteit van het verhaal binnenin). De keuzes van de Brainfreeze-crew vind je hieronder, jouw keuzes horen… nee, schrap dat… zien we natuurlijk ook graag in de comments verschijnen!

 

Lav:

Batman and Robin #26. Er waren veel mooie covers dit jaar maar de meest memorabele voor mij is deze gemaakt door Chris Burnham, die op een zeer speelse manier refereert naar Inception, A Clockwork Orange en zelfs onze eigenste Magritte.

 

 

De Baard van Alan Moore:

Orc Stain Vol.1 TP. De cover van de Orc Stain-bundel liet me James Stokoe ontdekken, een onechte zoon van Geoff Darrow die zowaar iets toevoegt aan zijn manier van tekenen. Ik heb helaas al een tijdje niets meer van hem gehoord.

 

 

Alterrock:

Uncanny X-Force #10. Het beeld van Archangel die gebogen staat over een schijnbaar door hem vermoorde Angel (zijn ‘goede’ alter ego), zette het begin in van de Dark Angel Saga. Toen ik deze cover van Esad Ribic zag, gebeurde er wat er moet gebeuren bij een goede cover. Ik zei “holy $#@?!” en ik was meteen benieuwd naar het verhaal.

 

Wade:

Green Lantern #1 Variant Cover door niemand minder dan Greg Capullo! Deze is misschien niet zo gedetailleerd en kleurrijk maar ondanks de simpelheid van deze cover, is Capullo erin geslaagd een coole en dreigende Sinestro te tekenen. Net als met woorden heb je niet steeds veel nodig om iets te zeggen, Capullo bewijst dat dit ook kan gelden voor tekeningen!

 

Arno:

The Mighty Thor #3. In de verhaallijn The Galactus Seed, de openingsarc van The Mighty Thor, wordt Asgard aangevallen door niemand minder dan Galactus (who literally eats planets for breakfast). Deze cover door Olivier Coipel, heeft gewoon iets episch en toont dat er nog machtigere wezens bestaan in het Marvel-universum dan diegenen die zichzelf al “goden” noemen. Een dichte runner-up is dan weer de cover van Wolverine and the X-Men #3. Al moet ik echt niet veel hebben van tekenaar Chris Bachalo, bracht deze me toch wel aan het lachen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar