2
Posted 06/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s eindejaarslijstjes – Meest Teleurstellende Personage van 2011

Welkom terug bij onze eindejaarslijstjes, waarin de Brainfreeze-crew het beste (en slechtste) van 2011 op een rijtje zet. Vandaag bevinden we ons alweer in de Negative Zone, en zijn we toegekomen aan het meest teleurstellende comicspersonage van het afgelopen jaar. Van welk personage werd zijn/haar potentieel niet benut? Welke figuur kreeg dit jaar de foutste beslissingen, karakterisaties of schrijvers/tekenaars toegeschreven? Kom het te weten in onze onderstaande lijst, en vergeet natuurlijk niet jullie eigen keuzes te vermelden in de comments!

 

Wade:

Het zal jullie misschien verbazen maar: Deadpool! Al koop ik braafjes elke trade die Marvel uitbrengt van het huidige volume, moet ik eerlijk bekennen dat ik het stilaan meer dan tijd vindt dat schrijver Daniel Way vervangen wordt of zijn run stopzet. De korte en veelal idiote verhaallijnen beginnen een beetje saai en voorspelbaar te worden, en laat dat nu net iets zijn dat Deadpool NIET mag zijn: saai en voorspelbaar! De humor wordt ook steeds minder en minder waardoor ik steeds terugdenk naar de hoogdagen van Fabian Nicieza (Cable & Deadpool) en zijn voorgangers …

 

Arno:

Oliver Queen aka Green Arrow (Green Arrow). Van een Batman met pijl en boog, naar een linkse, liberalistische, moderne versie van Robin Hood naar nu, een versie van Steve Jobs als superheld. Green Arrow verdiende beter. Niet alleen verloor hij met de DC-relaunch (voorlopig) zijn banden tot Black Canary en voormalige sidekick Roy Harper, hij verkreeg er in hun plaats een uiterst oninteressant team van Q-Core tech wizards bij. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de inspiratieloze slechteriken. Op papier leek het misschien een goed idee om Green Arrow wat dichter naar zijn bekende Smallville-incarnatie te brengen, maar uiteindelijk liep het maar op een sisser af.

 

Alterrock:

Daken (Daken – Dark Wolverine). Hij heeft heel veel potentieel om een geweldig personage te worden. Hij heeft alle ingrediënten mee. Alleen wordt dit niet benut in zijn reeks Daken – Dark Wolverine. In de plaats van een geweldige schurk zien we een wannabe-slechterik die verslaafd is aan drugs

 

 

bilalben:

Hit Girl (Kick-Ass 2)Als je met zo’n personage het presteert om haar slechts een bijrol te geven als een braaf meisje dat naar haar stiefvader luistert…..Jammer!

 

 

 

Lav:

Alle personages die gesneuveld zijn met de DC-relaunch.

 

 

 

 

De Baard van Alan Moore:

Een oude wijsheid zegt: ‘Er zijn geen slechte personages, alleen slechte schrijvers/tekenaars‘.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar