0
Posted 04/01/2012 by Arno in Comics
 
 

Mystery Woman uit Flashpoint en DC’s New 52 onthuld!

“Her name is Pandora…”

DC onthulde onlangs via haar nieuwsblog The Source de naam van de mysterieuze, paarse vrouw die voor het eerst verscheen in Flashpoint #5 en daarna kort te zien was in alle 52 nieuwe nummers één uit september. Pandora verscheen op het einde van Flashpoint en verkondigde aan The Flash (Barry Allen) dat drie aparte tijdslijnen verenigd moesten staan om een komende dreiging af te wenden. Deze drie tijdlijnen kennen we als het vorige DC-universum, het DC/Vertigo-universum en het Wildstorm-universum. Voeg deze samen en je bekomt het nieuwe DCnU!

De speculatie rondom deze mysterieuze vrouw was groot. Was ze een nieuwe versie van Harbinger, die de eerste grote Crisis (en relaunch) aankondigde? Van de Time Trapper, aartsvijand van het Legion of Super-Heroes? Of van Glorith, hun nieuwe rekruut? Toegegeven, we weten nu nog steeds niets meer van Pandora buiten haar naam, maar verwacht wordt dat het personage een grote rol zal spelen of misschien zelfs verantwoordelijk zal zijn voor de allereerste grote crossover in het DCnU, dewelke weleens deze zomer zou kunnen plaatsvinden.

Uit de Griekse mythologie (alsook uit pakweg Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark of God of War III) weten we natuurlijk dat Pandora de naam was van de allereerste vrouw, die een urne werd geschonken die alle kwaad van de wereld bevatte. Wanneer deze Pandora’s box werd geopend, werd al het kwaad in de wereld vrijgelaten en bleef er één laatste element, hoop, achter. Misschien is het dicht laten van Pandora’s box dan wel een metafoor voor het niet meer vermelden van DC’s onfortuinlijke geschiedenis van reboots en relaunches? Binnenkort zullen we meer te weten komen over Pandora in de pagina’s van Justice League

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.