5
Posted 04/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s eindejaarslijstjes – Beste Artiest van 2011

Na ons verblijf in de Negative Zone gisteren slaan we vandaag terug een meer positievere weg in met onze eindejaarslijstjes. Hieronder heeft de Brainfreeze-crew namelijk hun keuzes voor de beste comicsartiest van 2011 op een rijtje gezet! Wie maakte volgens jullie dit jaar de mooiste tekeningen? Laat het ons weten in de comments!

 

Malkavian:

Nate Simpson. Ja, het is een beetje raar om een artiest te nemen die in 2011 slechts één comic heeft uitgebracht die dan ook nog volledig uit het niets kwam. Nate Simpson bracht ons in april Nonplayer, een fantastische comic met verbluffende visuals. Visuals zoals we ze niet gewoon zijn in comics en meestal terug vinden in Europese reeksen. De enorm tot op het grassprietje gedetailleerde tekeningen brachten me echt in een hogere fase. Maar waar blijft nu die nummer twee? (Op de tweede plaats staat voor mij Greg Capullo met zijn werk op Batman).

 

Wade:

Ethan Van Sciver (The Fury of Firestorm) blijft voorlopig nog steeds mijn favoriete tekenaar. Er is geen personage dat hij niet aankan en zijn poses en actiescènes zijn veelal vloeiend en boordevol details. Als er één ding is dat mij kan doen afhaken in eencomic dan zijn het slechte of mindere tekeningen en deze van Van Sciver hebben mij tot op heden nog nooit teleurgesteld! Zijn constructs in Green Lantern zitten vol met leven en creativiteit en zijn Flash breekt echt door de geluidsmuur.

 

De Baard van Alan Moore:

Frank Miller (Holy Terror). Tien jaar te laat je punt over de radicale islam maken. Hordes mensen tegen je in het harnas jagen en desondanks toch weer een hit scoren. Dat is stoer. Ik wou dat ze zijn zweet bottelden in parfumvorm. Dan kon ik ook even ruiken aan het wezen van een echte man.

 

 

 

Lav:

Christian Ward (Infinite Vacation). Je moet toegeven, Ward durft kleuren gebruiken. Hij zorgt ervoor dat een comic impact op je heeft en schrikt niet om te overdrijven en zijn tekeningen net geen kakofonie van kleuren te maken. Met zijn creatieve visuele aanpak geeft hij de lezer een unieke en dromerige leeservaring.

 

 

bilalben en Arno:

Francis Manapul (The Flash, Flashpoint: Kid Flash Lost, Superboy).

bilalben: De nieuwe The Flash vind ik erg vermakelijk. Maar de tekeningen vind ik vooral erg sterk en ongelooflijk mooi. Ik heb geen verstand van de technische kant van tekenen, maar het ziet er gewoon prachtig uit.

Arno: Zelden heb ik The Flash zo mooi en vloeiend weten bewegen als onder de pen van Francis Manapul, de tekenaar op zijn reeks zowel voor als na de DC-relaunch. In de nieuwste Flash-reeks fungeert Manapul ook als co-schrijver, waardoor hij grandioos twee verschillende manieren om een verhaal te vertellen combineert. Hij hanteert een klare, vloeiende teken- (en nu ook algemene vertel-)stijl die het beste uit The Flash zijn krachten haalt. Een eervolle vermelding gaat bij mij ook uit naar Stuart Immonen die, ondanks de soms teleurstellende schrijver Matt Fraction, Fear Itself toch nog een feest voor de ogen maakte.

 

Art Grafunkel:

Eric Canete (Superboy, Fear Itself: The Worthy). Mijn all-time-favoriet. Hij doet niet zo veel comicwerk, maar als hij het doet… man, man, man, dan lijkt het of zijn tekeningen zalige seks hebben met m’n oogballen. … Klinkt dat vreemd?

 

 

 

 

Yann:

Cliff Chiang (Wonder Woman) en J.H. Williams III (Batwoman). Hier moet ik gewoon vals spelen. Ik kan onmogelijk slechts één favoriete tekenaar kiezen. Een ex aequo dus, ondanks de zeer verschillende stijl van deze tekenaars. Het heldere, gestileerde werk van Cliff Chiang heeft een bijzondere emotionele kracht, en JHW3 blijft een van de meest veelzijdige, dynamische en interessante tekenaars die vandaag in de industrie aan het werk zijn.

 

Alterrock:

Dit is een zeer moeilijke keuze. Na veel nadenken heb ik gekozen voor Alan Davis (X-Men: Schism, Captain America). Vooral voor zijn werk in X-Men Schism #4. De gevechtsscènes en grotere tekeningen waren gewoonweg fantastisch. Carlos Pacheco (Uncanny X-Men) krijgt van mij toch nog een heel eervolle vermelding.

 

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar