0
Posted 02/01/2012 by Arno in Comics
 
 

Update – Eerste tekeningen Watchmen prequel gelekt

Eerder brachten we jullie hier al het nieuws dat DC bezig zou zijn aan vier prequel-series voor haar 25-jarige epos Watchmen. De Britse site Bleeding Cool was de eerste die dit — vanwege het respect voor het werk van Alan Moore en Dave Gibbons — toch wel vrij controversiële nieuws de wereld instuurde. Onlangs waren ze alweer de eerste met het lekken van enkele tekeningen die aantonen dat DC toch wel degelijk van plan is om in de loop van 2012 te starten met de uitbreiding van hun Watchmen-universum (about bloody time als je het mij vraagt).

Hieronder kan je alvast de eerste schetsen/mogelijke covers zien van de Comedian door JG Jones (Wanted, Final Crisis) en Nite Owl door Andy Kubert (Flashpoint) geïnkt door zijn papa Joe Kubert (Hawkman). Dit lijkt alvast enkele geruchten te bevestigen: JG Jones, Andy en Joe Kubert werden namelijk al eerder gelinkt aan het project, dat schijnbaar wordt bestempeld onder de valse naam Panic Room. Verdere gelinkte namen zijn Watchmen-tekenaar Dave Gibbons zelf, J. Michael Straczynski (Supreme Power), en Darwyn Cooke (DC: The New Frontier). Volgens de allerlaatste geruchten zou ook Amanda Conner (The Pro, Power Girl) een derde miniserie tekenen rond Silk Spectre.

Deze afbeeldingen zijn afkomstig van Bleeding Cool en zowel zij, als enkele andere internationale concullega’s zoals ComicsAlliance werden al vriendelijk benaderd door DC’s werkelijke Justice League (of Lawyers) om de images van hun sites te halen. Geniet er dus nog even van nu je nog kan!

UPDATE: Rond nieuwjaar kwam Bleeding Cool af met een volledig ingekleurde tekening van een jongere Laurie Juspeczyk als Silk Spectre door Amanda Conner. Vermits ze niet lang hierna al een cease and desist-brief kregen van DC Legal, is het hierbij bevestigd dat het hier wel degelijk draait om the real thing. De tekening werd onderaan bijgevoegd.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.