4
Posted 02/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s eindejaarslijstjes: Beste Single Issue van 2011

Gisteren lieten we de eerste van onze eindejaarslijstjes op jullie los, met daarin de keuzes van de Brainfreeze-crew voor de beste comicreeks van 2011. Vandaag gaan we wat specifieker (en moeilijker!) en zetten we onze favoriete single issues van het afgelopen jaar op een rij. Eender welke issue kan hiervoor in aanmerking komen, van een nieuwe nummer 1 tot het voorlaatste deel van een gigantische verhaallijn, van een one-shot tot een annual of een collectie kortverhalen in één comic. Zolang het maar een single issue is. Vergeet zeker ook niet jullie eigen keuzes te vermelden in de comments!

 

Lav:

Daredevil #1 door Mark Waid, Marcos Martin en Paolo Rivera. Dit was een zeer moeilijke keuze, er waren veel verrassende issues dit jaar. Toch is de beste single issue van 2011 voor mij Daredevil #1. Mark Waid schreef een geweldige nieuwe start die lezers enthousiast maken om Daredevil verder te volgen met zeer mooie tekeningen van Marcos Martin en Paolo Rivera en een zeer knappe cover als kers op de taart, kortom: it’s got the whole package! (de close runner-up is de eerste issue van Penguin: Pain and Prejudice). (Previewbestel na bij Archonia).

 

Wade:

Action Comics #1 door Grant Morrison en Rags Morales. Ook al verbaasde me het niet dat ik deze comic goed vond (Grant Morrison people!), verschoot ik echter van het personage Superman! Ik ben namelijk niet direct een fan van de Big Blue Boyscout en ken hem als zijnde dus ook vooral van de films en uit team-up-verhalen. Daarom heb ik me ook nooit verdiept in zijn originele verhalen waarin ie een soort van soldaat was voor sociale rechten en niet vies was van een beetje ‘spelen’ met verdachten en de politie belachelijk(er) te maken! Dit was een zéér aangename verademing voor mij en ik zal deze reeks ook trouw blijven volgen zolang ze dit stramien volgt! (Reviewbestel na bij Archonia).

 

Arno:

Journey into Mystery #630 door Kieron Gillen en Richard Elson. De volumineuze Asgardiaan Volstagg komt na de oorlog tegen de Serpent in Fear Itself, waarin zijn goeie strijdmakker Thor tijdelijk sneuvelde, terug thuis bij zijn vrouw en kinderen en levert een op zijn minst lichtjes aangepaste versie van de feiten met zichzelf in de hoofdrol. Schrijver Kieron Gillen, die dit jaar eveneens uitstekend werk leverde op twee volumes van Uncanny X-Men, zorgde voor een consistent hoog niveau op de herlancering van Journey into Mystery, maar slaagt er met deze issue in om de lezer zowel enorm hard te laten lachen als te ontroeren. Voor één keer zorgen de verschillende door elkaar lopende tekenstijlen (allemaal afkomstig van één tekenaar: Richard Elson) ervoor om het verhaal te versterken. Een prachtige, mooi op zichzelf staande issue. (Reviewbestel na bij Archonia).

 

Yann:

Generation Hope #9 door Kieron Gillen en Jamie McKelvie. Eind vorig jaar schokte een reeks zelfmoorden door jonge holebi’s Amerika. Matt Fraction sprak hierover met Kieron Gillen, die het negende nummer van Generation Hope aan deze tragische gebeurtenissen wijdde. De fictie van de X-Men is de perfecte metafoor om de spot en de vooroordelen in onze wereld te bespreken. De uitvoering is bijzonder sterk: de tekeningen van Jamie McKelvie maken tekst overbodig, op één zin na: “We have to be better.” Daarmee is alles gezegd.

 

Alterrock:

X-Men: Regenesis #1 door Kieron Gillen en Billy Tan. Ik heb deze niet gekozen vanwege het goede verhaal of de goede art maar vanwege het origineel concept. Via een zeer originele manier laat Kieron Gillen ons kennis maken met de twee nieuwe X-Men-teams. (Reviewbestel na bij Archonia).

 

 

 

De Baard van Alan Moore:

Casanova: Avaritia #1 door Matt Fraction en Gabriel Ba. Matt Fraction kanaliseert zijn innerlijke demonen op de pagina. Dat vertaalt zich in psychedelische actiescènes en een akelig psychotische brievenpagina. Het is net alsof deze comic met me praat.

 

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar