2
Posted 31/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Bryan Hitch weg bij Marvel

Eind november begon Bryan Hitch (The Authority, The Ultimates) via zijn Twitter-account te hinten naar grootse plannen voor de toekomst. Inmiddels heeft hij al een tipje van de sluier opgelicht. Want na tien jaar pakt hij zijn boeltje op en vertrekt bij Marvel. Hitch was een van de comicmakers die in 2001 werd binnengehaald door Bill Jemas en Joe Quesada (Ninjak, Daredevil) om de toen kwakkelende uitgeverij nieuw leven in te blazen. Dat lukte wonderwel. Samen met Mark Millar (Kick-Ass, Nemesis) nam hij The Ultimates onder handen. Deze Avengers van de 21ste eeuw werden een van de grootste Marvel successen van de jaren ’00. Zijn tekenstijl oogste veel bewondering van fans en collega-comicmakers.

Hitch zou de rest van dat decennium verbonden blijven aan Marvel. Buiten zijn werk voor The Ultimates tekende hij ook nog mee aan o.a. The Avengers en Captain America. Zijn laatste werk zal in 2012 verschijnen. Hitch heeft immers zijn bijdrage aan The Ultron War al afgerond.

Hij gaat nu nieuwe horizonten tegemoet. Denk echter niet dat hij nu weer teruggaat naar DC. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat hij meegaat met zijn vriend Mark Millar en iets voor zijn Millarworld-imprint gaat doen. In januari horen we meer.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar