0
Posted 30/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Cerebus gaat digitaal

Een van de klassieke comics die je toch minstens ooit eens ingekeken moet hebben is Cerebus. De avonturen van een aardvarken die bijna drie decennia in beslag namen. Het begon in 1977 als een parodie op de toenmalige Conan the Barbarian-reeks en eindigde in 2004 als een comic die de religieuze opvattingen van zijn schepper Dave Sim spiegelde op papier. De comic werd niet alleen uitgegeven als losse issues maar ook gebundeld in trades: de beroemde Cerebustelefoonboeken.
Deze boeken zijn nog steeds te koop bij ieder zichzelf respecterende striphandel. Alleen kan de gemiddelde prijs van 25 dollar per deel intimiderend werken. En dan heb ik het nog niet eens over de grootte van het complete verhaal: 6000 pagina’s! Het is een hele investering…

Dave Sim is druk bezig om zijn waren ook digitaal aan te bieden, een prima optie om zaken goedkoper en makkelijker aan te bieden. Via een speciaal ontwikkelde app die, uiteraard, ook de weg wijst naar de dichtstbijzijnde striphandel. iVerse zou de ontwikkeling en digitalisering op zich nemen. Sim zou tekenen voor 6 maanden. Is hij na deze periode niet tevreden met de downloads en opbrengsten dan kan hij de stekker eruit trekken. Voorlopig is er nog geen sprake van een lancering.

Sim wil namelijk weten hoe hij de downloads kan controleren. Hij heeft immers geen vertrouwen in Apple (waarom iVerse hier geen antwoord op kan geven is mij niet bekend). Dus als jij het antwoord weet op de vraag hoe je de downloads van je app kan controleren dan kan je contact opnemen met Dave Sim via de website van zijn tv-station Cerebus TV. Daar kan je dit verhaal in een veel uitgebreidere (en minder interessante) vorm bekijken in de meest recente episode van Cerebus TV.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar