0
Posted 29/12/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s verlanglijstje (20-100 euro)

Wat had je graag gekregen voor Kerst/Nieuwjaar? De vraag die iedereen de laatste weken wel minstens éénmaal heeft gekregen. Maar als je het vraagt is de fun er al voor een groot deel af. Daarom maakt Brainfreeze een lijstje met items die de crew graag zelf zou krijgen en geven we een subtiele hint naar iedereen die een comicfan wil verrassen. Gisteren hadden we de aftrap gegeven van onze verlanglijstjes met de meest betaalbare lijst, die van 1 tot 20 euro. Vandaag gaan we iets duurder en gaan we tot 100 euro, wat resulteert in enkele zeer mooie en must-have cadeau’s. Overmorgen mag je de lijst voor mensen met een bodemloze portefeuille verwachten.

20-100 euro

Art Grafunkel : Absolute DC: The New Frontier (53,51€) Geschreven en getekend door Darwyn Cooke. 

Ook deze is weer overal gelauwerd als een prima, classy introductiepakket tot het superheldenuniversum van DC. Gemaakt met respect voor de rijke geschiedenis van de personages, maar ook met respect voor de hedendaagse striplezer. Deze luxe-editie lijkt me een fijn stripje voor de koude wintermaanden. … Of voor op een zomers terrasje.

Enfin, het zijn de jaren ’50. Buiten de harde kern van Batman, Superman en Wonder Woman, zijn de andere gemaskerde helden vogelvrij verklaard. Amerika, en de wereld, heeft echter nood aan nieuwe helden… en een Justice League of America. Je mag je bij deze Absolute Edition natuurlijk verwachten aan een hele hoop extra’s als schetsen, illustraties, nota’s, enzovoort.

 

Yann : Scott Pilgrim Precious Little box set ( 56.51€) Geschreven en getekend door Bryan Lee O’Malley. 

Hoewel ik de film van regisseur Edgar Wright bijzonder leuk vond, heb ik tot mijn spijt de comics nog niet kunnen lezen. Deze verzameling van alle zes de volumes van Scott Pilgrim in een fraaie box, mag dus zeker onder mijn kerstboom komen te liggen.


De Baard van Alan Moore : 1001 Comics You Must Read Before You Die (30.66€) 

Natuurlijk heb ik een groot ego en pretendeer ik een groot comickenner te zijn. Maar dat is allemaal buitenkant. Stiekem, buiten het zicht van de Brainfreeze-lezers, zou ik in dit boek bladeren om te lezen welke juweeltjes ik eventueel nog heb gemist en vooral wat ik ervan zou moeten vinden.


Malkavian : Risk Legacy (58.95€) 

Pffff Risk ofwa? Ik hoor het je al denken, een spelletje dat velen thuis hebben liggen en eigenlijk ook al beu gespeeld zijn. Nu Risk Legacy brengt daar wat verandering in, doordat al je acties in het vorige spel invloed hebben in het volgende. Smijt je ergens een nuke dan zal dat gebied enkele speelbeurten radioactief zijn. Een zeer leuke verandering voor de gekende formule en elke keer toch een andere ervaring. Voor een gameboard nut als ik, een ideaal cadeau.


Alterrock : Thundercats – Series 1-2 Complete DVD ( 53.85€) 

Al sinds ik een 8-jarige jongen was, ben ik een grote fan van de Thundercats. De dagelijkse uitzending was dan ook het hoogtepunt van de dag. 22 jaar later ben ik nog steeds een fan en zou ik graag die jeugdherinneringen opnieuw willen beleven..


Arno : Absolute Justice (71.35€) Geschreven door Jim Krueger, getekend door Doug Braithwaite en ingekleurd/geschilderd door Alex Ross 

De 12-delige reeks Justice staat buiten de vaste DC-continuïteit, en haalt voornamelijk inspiratie uit de Silver- en Bronze Age-versies van de Justice League. Het is een fantastisch verhaal geschreven door Jim Krueger dat perfect aantoont wie DC’s grootste helden (en schurken) zijn en waar ze voor staan (in eender welk tijdperk). Ik mag de reeks dan al misschien in drie aparte hardcovers bezitten, maar dankzij het prachtige artwork van Alex Ross en Doug Braithwaite zeg ik zeker geen nee tegen een gigantische Absolute-editie.


Lav: Batman Animated Collection DVD (26.91€) 

Een verzameling van verschillende klassieke geanimeerde Batman-films en afleveringen die bij iedere fan in de smaak vallen, en goed is voor meer dan 12 uur kijkplezier.


Wade : Absolute Sandman vol 1 (71.35€) Geschreven door Neil Gaiman, getekend door Sam Kieth, Kelley Jones, e.a. 

Dit is ongetwijfeld een van dé klassiekers wanneer we over comics spreken! Ik heb deze reeks jammer genoeg nog niet volledig gelezen, maar na slechts 1 issue wordt je als lezer direct verslaafd aan de eigenaardige en wonderbaarlijke wereld van Gaiman! Tot op heden heeft hij mij nog geen enkele keer teleurgesteld en deze Absolute staat dus ook bovenaan mijn verlanglijstje!


 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian