4
Posted 28/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Thor 2 krijgt Game of Thrones-regisseur

Enkele maanden geleden brachten we jullie hier al het nieuws dat Thor 2, de sequel op de grootste superheldenfilm van het afgelopen jaar, een nieuwe releasedatum (15 november, 2013) en een nieuwe regisseuse kreeg (Patty Jenkins). Onlangs geraakte echter bekend dat Jenkins de productie verliet vanwege, jawel, creative differences. Disney en Marvel Studios wensen echter niets te veranderen aan de releasedatum van de film en hebben in sneltempo zelfs al een nieuwe regisseur gevonden! Niemand minder dan Alan Taylor (Palookaville, The Emperor’s New Clothes, Kill the Poor) zal Kenneth Branagh, regisseur van de eerste film, opvolgen.

Taylor heeft slechts drie langspeelfilms gemaakt, maar is al jarenlang werkzaam als een televisieregisseur, en niet één van de minste. Zo regisseerde hij onder meer afleveringen van AMC‘s Mad Men, HBO‘s Deadwood, The Sopranos en — wat hem hoogstwaarschijnlijk de tweede film rond Marvel’s residente dondergod opleverde — de medieval fantasy-reeks Game of Thrones.

Voor Thor 2 zullen hoofdacteurs Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki) en Natalie Portman (Jane Foster) terugkeren, al was deze laatste blijkbaar niet zo hoog opgezet met het vertrek van Patty Jenkins (maar ja, contracten zijn nu eenmaal bindend). De sequel zal Thor en Jane nog steeds naar andere werelden voeren, deel uitmaken van de aanloop naar de tweede Avengers-film en de cinemazalen binnen donderen op 15 november, 2013.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.