5
Posted 28/12/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Brainfreeze Crew’s verlanglijstje (1-20 euro)

Wat had je graag gekregen voor Kerst/Nieuwjaar? De vraag die iedereen de laatste weken wel minstens éénmaal heeft gekregen. Maar als je het vraagt is de fun er al voor een groot deel af. Daarom maakt Brainfreeze een lijstje met items die de crew graag zelf zou krijgen en geven we een subtiele hint naar iedereen die een comicfan wil verrassen. We beginnen met de meeste betaalbare lijst, die van 1 tot 20 euro. Morgen en overmorgen mag je de iets duurdere lijstjes verwachten nl. deze van 20-100 euro en dat van de bodemloze portefeuille.

1-20 euro

Art Grafunkel : Batman: Ego and Other Tails (11,56€) Geschreven door Darwyn Cooke en Paul Grist, getekend door Darwyn Cooke, Tim Sale en Bill Wray. 

Deze bundeling van Cooke’s verhalen kan een mooie eerste indruk geven aan een striplezer die nog niet zo veel kent van DC’s personages, maar een doorwinterde DC-fanboy zal evenveel de finesse appreciëren van Cooke’s werk. Over Batman Ego, het eerste hoofdstukje hierin: Ikzelf heb lange tijd geleden Batman Ego geleend van een vriend, en ik ben nooit of te nimmer een strip tegengekomen die beter Batman’s psyche blootlegt: wondermooie tekeningen van grootmeester Darwyn Cooke, die hierin ook even bewijst dat hij een ongelooflijk getalenteerde schrijver is. Eén die verdomd goed weet hoe Batman werkt. Tweede stukje is Catwoman: Selina’s Big Score, een crime noir-verhaal waar het verschil wordt uitgelegd tussen diefjes en harde criminelen. De andere verhalen hierin (uit de reeksen Batman: Gotham Knights en Solo #39 heb ik nog nooit gelezen, maar ze mogen echt al superbagger zijn (al twijfel ik er met Tim Sale en Bill Wray sterk aan): deze trade is het schenken waard, enkel al dankzij de eerste twee verhalen!

 

Yann : Tim Burton Stain Boy Mug ( 14.98€) 

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ontzettend kan genieten van een goeie kop koffie. Mijn dag begint ook niet zonder een dosis van dit levenselixir. Met een mok als cadeautje kun je dus nooit kwaad doen bij mij. Deze heeft de mislukte “superheld” Stainboy — uit de koker van Tim Burton — als opdruk. Stainboys enige talent? Een vuile vlek achterlaten waar hij passeert. De vlek op de mok wordt groter door warmte. Dit lijkt me een leuk geschenkje.

 

De Baard van Alan Moore : 100 Penny Press: John Byrne’s Next Men #1 (0.80€) Geschreven en getekend door John Byrne.
 

Uit nostalgische overwegingen zou ik dit wel weer willen hebben. Ooit had ik de paperback die deze issue bevatte. Maar ja, ik dacht dat Byrne deze serie nooit meer af zou maken en dus verkocht ik ze voor een habbekrats. En toen was het 2011 en werd de serie alsnog voortgezet.. (Argh!)

 

Malkavian : Green Lantern Movie T-Shirt Tomar-Re (18.80€) 

Eentje voor de collectie van Green Lantern-shirts. Over het algemeen was ik niet wild van de lichting Movie T-Shirts maar deze van Tomar-Re springt er wel uit. Je zou zeggen, hmmm een simpel logo maar de texture van de visschubben van Tomar-Re die rond het logo te zien zijn geeft het voor mij, als Green Lantern-fan, dat ietsje meer.

 

Wade : Deadpool: Merc With A Mouth Vol.1: Head Trip TP ( 24.97€) Geschreven door Victor Gischler, getekend door Bong Dazo, Rob Liefeld, Kyle Baker en Das Pastoras.
 

Het is misschien net ietsjes over de 20 euro, maar dit is de enige must-read van Deadpool die ik nog niet gelezen heb en deze introduceerde tevens enkele personages uit het later te volgen Deadpool Corps. Volgens velen ook dé beste verhaallijn van het personage. Misschien wel leuk om dit onder de kerstboom te vinden dus…

 

Alterrock : Kick-Ass TP (14.27€) Geschreven door Mark Millar, getekend door John Romita, Jr.
 

Ik ben een grote fan van de film Kick-Ass. Ik heb echter nog niet het genoegen gehad om de comic zelf te lezen. Het zou me dan ook een warm kerstgevoel geven moest ik me kunnen verdiepen in deze serie.

 

Lav: Han Solo in Carbonite Ice Cubes (9.97€) 

Een grappig en leuk cadeau, zowel om te krijgen als om te geven. Maak je drankje extra fris met ijsblokjes van de memorabele scène uit Star Wars, iets dat iedere geek wel kan appreciëren.

 

Arno : Walking Dead – Rise of the Governor Novel (20.72€) Geschreven door Robert Kirkman en Jay Bonansinga.
 

Dit boek is het eerste van een trilogie romans in het Walking Dead-universum met in de hoofdrol niemand minder dan The Governor, één van de meest memorabele (menselijke) slechteriken uit de reeks. Net wanneer je denkt dat je de Walking Dead-comics en tv-series volledig verzameld hebt…

 

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian