1
Posted 27/12/2011 by Arno in Comics
 
 

“Verboden” DC comic vanaf deze week terug beschikbaar

DC drukt elke week wel een opnieuw opgegraven, zeldzame, out of print– of nog nooit eerder verzamelde verhaallijn in DC Comics Presents. De reeks houdt steeds mooi het midden tussen een 100 pagina’s tellende special en een verkleinde trade paperback. Deze week staat er echter iets speciaals op het menu, want de nieuwe DC Comics Presents zal een herdruk bevatten van de beruchte en uit de handel gehaalde Elseworlds 80-page Giant uit 1999.

De Elseworlds 80-page Giant bevat verschillende kortverhalen van een waaier aan creatieve teams. Allen spelen ze zich af in de zogeheten Elseworlds, parallelle realiteiten waarin werkelijk alle kanten kan worden opgegaan met de superhelden van het DC-universum. Maar één bepaald verhaal, getiteld Letitia Lerner, Superman’s Baby-Sitter van Kyle Baker (Plastic Man) en Elizabeth Glass, werd indertijd door DC-hoofdredacteur Paul Levitz als “ongepast” beschouwd. Het draaide hier voornamelijk om een scène waarin de baby Superman in een microgolfoven terechtkwam (niet dat zoiets hem veel kon deren). Ironisch genoeg won juist dit humoristische kortverhaal later twee Eisner-awards en werd het alsnog herdrukt in de anthologie Bizarro Comics (2001).

De druk van de Elseworlds 80-page Giant werd echter vrij abrupt stopgezet, en de comic zelf werd teruggeroepen. Slechts tussen de 700 en 2000 exemplaren zouden beschikbaar zijn op de Europese markt (vermits een deel al naar het Verenigd Koninkrijk werd verscheept), waardoor de originele Elseworlds 80-page Giant een waar collector’s item werd.

Nu wordt de comic eindelijk in zijn geheel herdrukt in de DC Comics Presents-reeks. Naast Superman’s Baby-Sitter, bevat ie ook nog de volgende kortverhalen:

The Reaching Hand door D. Curtis Johnson (Chase) en Aaron Lopresti (The Incredible Hulk), een gotisch horrorverhaal in de stijl van H.P. Lovecraft rond detective Bruce Wayne en een versie van Plastic Man.

Rockumentary door Bronwyn Carlton (Catwoman), Greg Luzniak en Anibal Rodriguez, waarin het leven van Lex Luthor wordt geschetst als een invloedrijke producer in de muziekwereld (en vele DC-helden en -schurken een cameo maken als bekende popartiesten).

The Vigilantes of Apartment 3-B door Chuck Dixon (Nightwing) en Enrique Villagran: Batgirl en Black Canary, sitcom-style.

Superman Jr. is No More! door Bob Haney (Teen Titans) en Kieron Dwyer (Captain America), een nieuw kortverhaal rond de Super-Sons: Superman Jr. en Batman Jr.

Scandalgate door Tom Peyer (Action Comics) en Ty Templeton (Batman Adventures), een parodie op het Watergate-schandaal met president Superman in de hoofdrol.

Worlds Apart door Chuck Dixon, Trevor von Eeden (Green Arrow) en Josef Rubinstein (Aquaman), waarin het ruimteschip waarmee Kal-El (de latere Superman) tot de aarde kwam verantwoordelijk is voor de dood van de ouders van de jonge Bruce Wayne (de latere Batman).

Silver Age Elseworlds door Mark Waid (Kingdom Come) en Ty Templeton. Hierin worden verschillende fictieve covers afgebeeld in de wacky en ronduit hilarische stijl van DC uit de Silver Age.

Dark Night of the Golden Kingdom door Tom Peyer en Ariel Olivetti (Cable), een parodie op Kingdom Come.

DC Comics Presents – Elseworlds 80-page Giant ligt vanaf woensdag, 28 december in de winkelrekken met een coverprijs van 7.99 dollar.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.