1
Posted 27/12/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine #20

Was that a snikt I heard? I could’ve sworn I just heard a snikt.

Het lijkt eindelijk allemaal wat beter te gaan in het leven van Wolverine. Hij heeft zijn geld terug, hij is nu directeur van de Jean Grey School for Higher Learning en zijn vriendin Melita Garner woont nu in New York. Garner heeft een nieuwe job gekregen bij de Daily Bugle. Jason Aaron (X-Men Schism, Wolverine and the X-Men) zet zijn run verder met een nieuwe verhaallijn genaamd: And then there was war. Deze titel geeft al aan dat het niet lang rustig zal blijven in het leven van Wolverine.

Als het verhaal begint zien we een grote witte limousine aankomen in Central Park. Een imposante blanke, kale man stapt uit. Het is al snel duidelijk dat dit Wilson Fisk is. Hij is al een tijdje niet meer de Kingpin maar wel de leider van The Hand, één van de grote Japanse ninjaclans. Fisk blijkt een zakelijke ontmoeting te hebben met Mr.Tanaka, het hoofd van de Yakuza-clan. Nu de Silver Samurai, hoofd van de Yashida-clan, dood is, wordt verwacht dat deze twee een oorlog beginnen om het territorium van de Samurai op te eisen. Fisk is echter niet geïnteresseerd in een oorlog en alles lijkt rustig en netjes te gaan verlopen.

Uiteraard zijn zij niet de enigen in het park. Al vlug komen de Buzzard Brothers zich moeien in de conversatie. De Buzzard Brothers zijn twee dakloze broers die wel houden van een menselijke snack. Ze vallen zowel Fisk als Tanaka aan. Gelukkig voor hen duikt er een mysterieuze vrouw op die de twee in veiligheid weet te brengen. Terwijl dit allemaal gebeurt genieten Wolverine en Melita van een dagje in het park. Uiteraard gaat ook de geklauwde mutant zich bemoeien met de zaak…

Het verhaal dat Aaron hier brengt is een minder sterk begin van een nieuwe verhaallijn dan dat we van hem gewoon zijn. De meeste actie bevindt zich in het begin van de comic terwijl er in het tweede deel vooral wordt gepraat en uitleg gegeven. Uiteraard is dit slechts het begin en gebruikt hij dit om het verhaal deftig uit te leggen. Na de uitsmijter die hij ons geeft, waarin hij een oude bekende van Wolverine ten tonele voert, ben ik dan ook overtuigd dat het verhaal in de volgende delen een versnelling hoger zal schakelen.

De artiest voor deze nieuwe verhaallijn is Renato Guedes (Smallville, Supergirl). Ik ben iets minder gelukkig met deze keuze, want Guedes zijn art is dan ook minder geslaagd dan deze uit de vorige delen. Vooral de gezichten zien er soms heel raar uit. Guedes is hier heel wisselvallig in. In sommige gevallen zou ik zeggen dat het mooi gedetailleerd getekend is. In andere gevallen lijken de gezichten gewoon heel raar en onnatuurlijk. De art is in zijn geheel zeker niet slecht maar het verhoogt de kwaliteit van de comic zeker ook niet.

Dit deel is een degelijke opener voor een nieuwe verhaallijn maar daar is alles voorlopig wel mee gezegd. Het volgende deel van Wolverine zal echter niet deel 21 zijn. Nee, in de Marvel-traditie van rare nummeringen zal de volgende editie van Wolverine deel 300 zijn. Marvel belooft onze een extra dikke editie om deze verhaallijn verder te zetten. Ik kijk er al naar uit…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.