0
Posted 26/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Image Comics daagt de mainstream uit

Begin deze maand daagde Image-uitgever Eric Stephenson (Glory, Riptide) de mainstream uit. Image heeft in 2011 een van de beste jaren uit haar geschiedenis gedraaid. “Luister, Marvel en DC genereren misschien de meeste aandacht. Maar de echte revolutie begint bij ons. Ga maar na. Wat worden de grote gebeurtenissen in 2012 bij DC en Marvel? DC melkt Watchmen uit en Marvel komt met een variant van Avengers Vs X-Men. Leuk voor de mensen die daarvan houden. Voor nieuwe, frisse ideeën moet je bij ons zijn. Komend jaar vieren we ons 20-jarig bestaan. We zullen dat natuurlijk ook  vieren met wat herdrukken van oud materiaal.Maar wat we echt doen is een flink aantal nieuwe comics loslaten op het publiek. En een aantal van deze comics worden gemaakt door grote namen“, aldus Stephenson.
Rond welke grote namen draait het hier dan?

Fatale door Ed Brubaker (Daredevil, Captain America) en Sean Philips (Sleeper, Incognito).
Saga door Fiona Staples (North 40, Done to Dead) en Brian K. Vaughan (Mystique, Ex-Machina).
The Manhattan Projects door Jonathan Hickman (Fantastic Four,The Red Wing) en Nick Pitarra (The Red Wing).

En dan hebben ze bij Image nog wel wat andere dingen achter de hand…

Zo op het eerste gezicht lijkt het wat tromgeroffel van de eeuwige derde. Maar de laatste week is een infographic opgedoken die deze stoute taal wat meer inhoud geeft. Een voormalige art director van het blad Wired heeft geturft welke comics (lees: trades/hardcovers) er in de bestsellers-lijst van de New York Times opdoken. En wie zijn daar de grote comicsuitgeverijen? Oni Press en Image Comics.

Wordt 2012 het jaar van de creator-owned-revolutie?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar