1
Posted 24/12/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine and the X-Men #2-3

Did those rocks you sliced up just punch you in the face?

Tijd om terug naar school te gaan. Tenminste als de school er nog staat. Jason Aaron (Wolverine, The Incredible Hulk) laat de schoolbel opnieuw rinkelen. De eerste schooldag met Wolverine als directeur is niet zo goed verlopen. De inspectie was allesbehalve tevreden en bovendien kwam Kade Kilgore op bezoek. Kilgore is de nieuwe Black King van de Hellfire Club en verantwoordelijk voor de hele Schism-verhaallijn. Hij verdient flink veel geld aan het feit dat mensen bang zijn van mutanten. Een school die leert hoe mutanten moeten samenleven met gewone mensen past dus niet in zijn plaatje. Waarom Wolverine een twaalfjarige Kade niet gewoon in mootjes hakt? Een bekende, gevaarlijke mutant die een onschuldig twaalfjarig, schatrijk jongetje in koelen bloede vermoord staat niet echt goed op je CV.

Dit is het punt waarop Wolverine and the X-Men #2 begint. Kade Kilgore en zijn vriendgroepje zetten een grootschalige aanval in op de school. En wat een aanval! Frankensteinmonsters met vlammenwerpers, de schoolinspectie veranderen in monsters en zelfs de grond waarop de school gebouwd is valt hen aan. Hiermee heb ik eigenlijk het hele verhaal van delen 2 en 3 verteld. Het is één groot gevecht. Tijdens dit gevecht wordt er gefocust op de leerkrachten (Wolverine, Kitty, Iceman, Beast en Rachel Grey) enerzijds en de leerlingen (Idie, Broo, Quentin Quire, Kid Gladiator en Warbird) anderzijds. Iedereen onder ons kent de leerkrachten ondertussen al wel. Deze twee delen zijn dus ideaal om de leerlingen beter te leren kennen.

Idie is één van de Five Lights uit de serie Generation Hope. Ze heeft de kracht om vuur en ijs te controleren. Alleen heeft ze een nogal slecht zelfbeeld. Broo is een buitenaards wezen van het ras de Brood. Hij is pas op aarde en kent de gebruiken nog niet. Dit levert enkele leuke situaties op als hij verliefd wordt op Idie. Kid Gladiator is een Shi’ar. Hij is ijzersterk en een echt vechtbeest. Warbird is zijn bodyguard. Ten slotte hebben we nog Quentin Quire oftewel Kid Omega. Hij heeft heel sterke psychische krachten. Het probleem is dat zijn geweten het meer dan eens laat afweten. Hij wil niks liever dan de wereld te veroveren en de mensheid naar zijn pijpen te laten dansen. Wolverine heeft hem nog een laatste kans gegeven in zijn school. Buiten de kennismaking met de leerlingen en uiteraard het grote gevecht dat zich afspeelt, is er geen diepere verhaallijn in deze twee delen. Op het einde van het derde deel komen we wel nog twee leuke bekenden tegen…

Jason Aaron vertelt dit verhaal op zijn typische manier. Veel woordspelingen en grappige quotes. Het verhaal leest dan ook geweldig. Hij weet, in de eerste drie delen die we nu gehad hebben, ons op een ludieke manier te laten kennismaken met de nieuwe school, haar leerkrachten en haar leerlingen. Hij mocht wel wat meer leerlingen betrekken in het verhaal, want buiten diegenen die ik daarnet heb beschreven, zien we in deze delen geen andere leerlingen. Het lijkt me dus een behoorlijk lege school te zijn. Maar dit is echter een zeer klein negatief punt. Aaron krijgt voor het verhaal een dikke voldoende van mij.

Een minder goed rapport is er voor tekenaar Chris Bachalo (Generation X, The Witching Hour). Zijn cartoonachtige tekenstijl ergert mij mateloos. De expressies op de gezichten van onze helden zijn veel te overdreven getekend. Er zit ook geen lijn in zijn tekeningen. Het loopt allemaal een beetje door elkaar. Zeker in een intense gevechtsscène wordt dit zeer onoverzichtelijk. Hij houdt er ook van om de personage op een kleine afstand te tekenen. Op zich heb ik daar geen problemen mee, alleen wordt dit zeer onnauwkeurig gedaan waardoor je soms heel goed moet kijken om te zien over wie het gaat.

Jammer genoeg brengt Bachalo het klasgemiddelde zeer fel omlaag waardoor deze comic een nipt voldoende haalt. Gelukkig ben ik een nieuwsgierige leerling waardoor ik volgende maand gewoon weer in de klas zal zitten, maar de drang om te spijbelen is toch groot…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.