2
Posted 22/12/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #21

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, de column waarin we het mooiste, het leukste, en het opvallendste teken- en schilderwerk uit de wereld der comics met u delen. Wekelijks speuren wij het internet af op zoek naar nieuwe plaatjes. Het resultaat ziet u hier. Wil je meehelpen om deze column te vullen, met een leuke vondst of eigen werk? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar yann@brainfreeze.be! Veel kijkplezier!

We beginnen met de filmische digitale schilderingen van Daniel James Cox.

Heel anders, maar niet minder leuk, zijn de tekeningen van Victoria Ying. Ying werkt voor Disney en was onder andere mee verantwoordelijk voor de visuals van de film Tangled. Maar ze houdt duidelijk ook van andere superheldinnen:

We hebben deze week ook opnieuw talent vanop het Brainfreeze-forum: een nieuw werkje van OWAC!

Giantman door OWAC

J.H. Williams III blijft één van de meest interessante tekenaars in de wereld der comics. Een tijdje geleden deelde hij via zijn blog een aantal pagina’s van Batwoman #3, zonder de inkleuring.

Francis Manapul laat zien hoe de variant cover voor Green Lantern #4 tot stand kwam:

Voorstudie Green Lantern #4 Francis Manapul Variant

De tekeningen van Marcus To maken de Huntress-miniserie een plezier om te lezen. Via DeviantArt deelde ook hij enkele potloodtekeningen met de wereld, en hij voorzag ze ook nog van wat commentaar:

Huntress 1 page19

With her fighting shots I’ve been trying to make her fight more viciously but fluid, so more knees, head slams and other goodness. I tried with this page to do something like what Tony Ja does in his movies, lots of flying tiger knees :)

Huntress 1 page 15

Now this scene was written with her in lingerie but I tried to make it not so cheesecake.

We hebben nog enkele tekeningen van Marcio Takara, die momenteel werkt aan de serie Incorruptible. Hij kan echter ook prima met de mainstreamsuperhelden overweg:

Heel leuk is de manier waarop hij een stuk of honderd personages verkleint en in één afbeelding stopt:

En zo komen we aan bij onze uitsmijter voor deze week: de Joker met een Jigglypuff, door Dan Hipp. Just ’cause.

WAW! Weekly ArtWork keert terug in 2012. Tot dan!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder