0
Posted 22/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Marvel begint een nieuwe boekenlijn


Marvel is bekend van de comics. Maar ze zijn in de loop der jaren ook betrokken geweest bij het uitgeven van romans met hun personages in de hoofdrol. Dit leverde wisselend succes op. De eerste boeken verdwenen al eind jaren zestig. Waarschijnlijk zijn de boeken die een tiental jaar later verschenen  het meest bekend bij de liefhebbers. Denk maar aan titels als Spider-Man: Mayhem in Manhattan of The Avengers: The Man Who Stole Tomorrow. Vooral omdat bekende comicsschrijvers uit die tijd zoals Marv Wolfman (Crisis on Infinite Earths, Amazing Spider-Man) en Len Wein (Swamp Thing, The Incredible Hulk) hierbij betrokken waren.

Marvel gaat weer een nieuwe poging doen om een prozaprogramma uit de grond te stampen. Ze gaan bekende titels uit hun comicsbibliotheek bewerken tot boeken. Ze beginnen met Civil War (2006-07), hun best verkopende bundel van de voorbije tien jaar. Dit eerste boek zal worden geschreven door de voormalige Marvel-editor Stuart Moore (Para,Firestorm) en enkele nieuwe kronkelingen bieden aan de oorspronkelijke verhaallijn van Mark Millar (Kick-Ass) en Steve McNiven (Captain America). Een publicatiedatum staat gepland voor ergens in juni 2012.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar