2
Posted 20/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Mark Millar’s Supercrooks

In 2011 maakte Mark Millar (Chosen,The Ultimates) bekend dat hij het voorlopig gehad heeft met de bekende superhelden. Hij zal altijd respect blijven houden voor figuren als Superman en Spider-Man maar voorlopig hoeft hij ze zelf niet te schrijven. Zijn eigen creaties krijgen momenteel de voorkeur. Daar heeft hij immers de absolute vrijheid om te doen wat hij wil. Dat zo’n beetje al zijn titels verfilmd worden telt uiteraard niet mee, dat spreekt voor zich…

Eén van de titels die we volgend jaar mogen verwachten is Supercrooks, een comic die Millar samen met zijn Superior– en Ultimate Avengers-tekenaar Leinil Francis Yu maakt. Het idee is heel simpel: een  groepje superschurken wil nog één keer een grote slag slaan. Maar in Amerika stikt het van de superhelden. Wat doe je dan? Je gaat naar Europa. Om precies te zijn: Spanje. Daar moet je ze immers zoeken met een vergrootglas. Millar noemt het zijn ‘X-men meets Ocean’s Eleven‘.

Nog voordat er een pagina was verschenen werd het script al verkocht aan een filmstudio en is er al een regisseur die de film wil maken: een zekere Ignacio ‘Nacho’ Vigalondo (ja, zo heet ie echt). Indie-filmliefhebbers kennen misschien zijn Spaanse film Los Chronocrimenes (Time Crimes).

Over de verfilming van Supercrooks is nog niks bekend. Maar het eerste deel van de comic staat gepland voor maart 2012. Het wordt uitgegeven door Marvel onder hun Icon-vlag.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar