4
Posted 20/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Grant Morrison concludeert eerste seizoen van Batman, Inc. in Leviathan Strikes!

We mochten er even op wachten, maar vanaf deze week zal Batman Incorporated: Leviathan Strikes! #1 eindelijk in de winkelrekken liggen. Deze gigantische one-shot levert het sluitstuk van het eerste “seizoen” van Batman, Inc., de achtdelige serie die zelf al de verderzetting vormde van schrijver Grant Morrison (All-Star Superman, JLA) zijn in 2006 gestarte en ferm bejubelde run op Batman en later Batman & Robin en The Return of Bruce Wayne. In Batman, Inc. zagen we Bruce Wayne zijn superheldenmissie uitbreiden van Gotham City naar een wereldwijd netwerk van verschillende Batmen (denk maar aan de Afrikaanse Batwing), waarna spoedig ook de geheimzinnige misdaadorganisatie genaamd Leviathan werd voorgesteld.

We krijgen hiermee, technisch gezien, dus nog een verhaal van voor de grote DC-relaunch. Maar, vermits in de huidige Batman-reeksen de Dark Knight zijn avonturen uit de afgelopen vijf jaar toch nog grotendeels “gebeurd” zijn, belooft DC dat het verhaal nog relevant zal blijven. Tevens zou Grant Morrison in 2012 terugkeren naar Gotham City met een nieuw twaalfdelig volume van Batman, Inc., getiteld Batman: Leviathan.

In Batman Incorporated: Leviathan Strikes! zal de geheimzinnige organisatie Leviathan — die in slaagt om ‘s werelds grootste detective al gedurende een geruime tijd te misleiden — eindelijk ontmaskerd worden. Het belooft alvast een seizoensfinale met een schokkende conclusie te worden, maar je kan hierbij verwachten dat Batman (zeker onder de pen van Morrison) altijd wel weer een back-up-plan paraat heeft staan. Verder kunnen we ons nog verheugen op de korte terugkeer van de status quo van voor de DC-relaunch, met een pas uit de ‘dood’ teruggekeerde Bruce Wayne, Dick Grayson (nu alweer Nightwing) in het Batman-kostuum, Tim Drake als Red Robin en zelfs het voorlopig laatste optreden van Stephanie Brown als Batgirl!

Batman Incorporated: Leviathan Strikes! zal verschijnen op 21 december en werd geschreven door Grant Morrison, met tekeningen van Chris Burnham (Batman, Inc.) en Cameron Stewart (Batman & Robin).

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.