2
Posted 18/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Glory, Glory, Hallelujah!

Er groeit een nieuwe loot aan de boom van het vernieuwde Extreme Studios. En dit keer hebben we het over Glory.

In februari verschijnt issue #23 van Glory. Een voortzetting die eigenlijk geen voortzetting meer is. Er wordt immers gebroken met de 90’s-versie van dit personage. Glory moet nu de verbeelding grijpen van de 21ste-eeuwse comiclezer. Om dit te bewerkstelligen zijn Ross Campbell (Shadow Eyes, Wet Moon) en Joe Keatinge (Popgun, Brutal) aangetrokken. Volgens Rob Liefeld (Youngblood, X-Force) is mash-up het toverwoord dat we hier moeten gebruiken. Het verhaal van Glory is inderdaad een mash-up van sciencefiction, superhelden en fantasy. De tekenstijl van Ross Campbell is een mengsel van Moebius (Luitenant Blueberry, XIII) en Geoff Darrow (Shaolin Cowboy, Hard Boiled) gecombineerd met manga-invloeden. Ik noem het dan ook Euro-Manga (aldus onze kunstkenner).

Glory is echt gericht op de toekomst: “Lezers van de oude incarnatie zullen nog wel wat herkennen. Maar continuity is niet iets waardoor ik me wil laten hinderen“, aldus schrijver Joe Keatinge. Tekenaar Ross Campbell voegt daar aan toe dat de vrijheid die Liefeld hen gunt goed uitpakt: “We investeren veel van onszelf in dit werk. We willen er echt wat van gaan maken.”

Na de oorlog tussen de rassen van haar vader en moeder bevindt Glory zich aan de winnende kant. Voor haar is dat niet genoeg. Er staan nog wat schulden open die ze maar wat graag wil innen… Vanaf februari weten we meer.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar