0
Posted 16/12/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Carnage USA #1

That’ll do pig. That’ll do.

Carnage krijgt na Family Feud uit 2010 weer een eigen minireeks: Carnage U.S.A. Hierin houdt Carnage, ook gekend als de psychotische Cletus Kasady, zich verscholen in een klein dorpje in de Verenigde Staten. Fans en kenners van het personage weten dus al waaraan ze zich mogen verwachten: carnage, and lots of it! Wat leuk is voor de fans van de vorige miniserie rond deze gestoorde symbiote, is dat deze Carnage U.S.A. gemaakt wordt door hetzelfde team dat ons eerder al Carnage: Family Feud bracht! Maar, voor zij die niet bekend zijn met het personage: Cletus Kasady was een gevangene die een cel deelde met Eddie Brock in Ryker’s Island. Brock, zoals jullie vast wel weten, was de gastheer van de buitendaardse symbiote gekend als Venom! Voordat deze zijn gastheer echter hielp ontsnappen uit Ryker’s Island, maakte Venom een nieuwe symbiote (een kindje dus) dat zich al rap hechtte aan Kasady en zo Carnage werd. Door de jaren heen groeide deze psychotische symbiote uit tot één van de gevaarlijkste vijanden van Spider-Man. Hoewel hij een tijdje van het strijdtoneel verdween, werd de Carnage-symbiote in zijn vorige minireeks door een wapenhandelaar teruggevonden en in leven gehouden met als bedoeling er een wapen van te maken …

Het verhaal begint in een rustig, vergeten dorpje ergens in de Verenigde Staten, we krijgen enkele sfeerbeelden te zien en al snel valt het op dat dit wel een zeer rustig dorpje is. In het plaatselijke slachthuis, krijgen ze net een lading vlees binnen dat versneden en verpakt moet worden, maar men krijgt hier echter de tijd niet voor. Een van de werknemers hoort een geluid en als hij hier naartoe wandelt, ziet hij een rosse man van het verse vlees eten en nadien besluit om het allemaal voor zich te nemen! Vanaf hier gaat het de verkeerde weg op met dit dorpje. Dit valt echt op wanneer we de plaatselijke sheriff naar huis zien rennen om zijn gezin te waarschuwen uit het water weg te blijven. Ergens tussen de paneeltjes in, heeft hij namelijk ontdekt dat Carnage in de watertoevoer zit en op deze manier mensen hun lichaam overneemt. Jammer genoeg voor de goede sheriff, was zijn zoon net de baby een bad aan het geven en wordt hij gevangen genomen door Carnage. Toeval wil dat deze een lijst met eisen naar de regering van de VS wilt sturen, en waarom een brief gebruiken als je het in een sheriff kan krabben? Al snel worden er enkele Avengers (Captain America, Spider-Man, Hawkeye, Wolverine en The Thing) op het gevaar afgestuurd!

Zeb Wells (Avenging Spider-Man) brengt zijn lezers het rechtstreekse vervolg op zijn vorige Carnage-miniserie waardoor iedereen die deze reeks gelezen heeft direct vlot kan volgen. Een nadeel hiervan is, dat zij die de vorige minireeks niet gelezen hebben bepaalde dingen die in deze issue zullen gebeuren niet gaan begrijpen! Iets dat eigenlijk wel te verwachten viel en ik veronderstel dat zij die Carnage U.S.A. gaan volgen de vorige mini reeds gelezen hebben. Toch slaagt Zeb Wells er niet in om mij mee te trekken in het verhaal, het is een redelijk goede set-up voor wat nog moet komen maar het leest tamelijk saai en traag. Al vond ik de grapjes die Hawkeye maakt omtrent The Thing best grappig, sluit ik het niet uit dat ik deze reeks niet langer dan twee issues zal volgen.

Tekenaar Clayton Crain (Venom vs. Carnage, Ghost Rider: Road to Damnation) slaagt er niet in om de, naar mijn mening redelijk saaie eerste issue te redden. Zijn tekenstijl is niet slecht maar ik hou persoonlijk niet van dit soort realistisch getekende comics (tenzij het verhaal zeer goed is zoals Matt Fraction zijn Invincible Iron Man). Dit is voor deze Carnage U.S.A. echter niet het geval. Al tekent Crain een best coole Carnage en Thing, ziet al de rest er te eentonig uit en bevalt de tekenstijl mij gewoon niet. Om nog maar van de codpieces te zwijgen! Mensen die echter wél graag deze tekenstijl zien, zullen deze comic op dit vlak volgens mij best weten te smaken!

Als een Spider-Man-fan zijnde, keek ik best uit naar deze reeks en hoopte ik er evenveel leesplezier aan te hebben als ik aan de vorige reeks had. Voorlopig lijkt dit (nog) niet het geval te zijn maar ik voelde duidelijk aan dat Zeb Wells het verhaal al dan niet opzettelijk traag opbouwde. Misschien om duidelijk te maken dat er normaal niets spannends in dit dorpje gebeurt? Laat het ons hopen want met het personage Carnage kan je zeer spannende en coole dingen doen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be