4
Posted 15/12/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #20

Een klein half jaar geleden had deze Brainfreezer een aantal leuke comicbooktekeningen gevonden. De DC-relaunch zat eraan te komen, Marvel had net Avenging Spider-Man aangekondigd, en previews van de werken in wording werden op het net gegooid. We konden moeilijk voor elk van die previews een artikel schrijven, en dus stopten we ze samen in een nieuwe column. En ik had er natuurlijk niets beter op gevonden, dan om deze column WAW! Weekly ArtWork te noemen. Ik heb een beetje een zwak voor woordspelingen. Met die titel had ik echter een belofte gemaakt, en dus zoek ik nu wekelijks, met wat hulp van mijn collega-Brainfreezers, het leukste, het mooiste en het opvallendste teken- en schilderwerk uit de wereld der comics bij mekaar.

Inmiddels hebben we reeds de twintigste editie van WAW! bereikt (de Halloweenspecial even niet meegerekend), en de column is in de afgelopen maanden een stukje geëvolueerd: meer prentjes, minder tekst. De afbeeldingen spreken grotendeels voor zichzelf, en dus zullen we het vanaf nu met wat minder bindtekst doen. Dus zonder verdere omhaal presenteren we u het beste artwork van deze week. Enjoy!

Supergirl door Amanda Conner

Huntress door Cat Staggs

Magneto door Carlos Pacheco

Silver Surfer door Daniel Araya

Huntress en Black Canary door Jamal Igle

Poison Ivy door Peter Nguyen

Emma Frost door Todd Nauck

Jean Grey door Scott McDaniel

Enkele tekenaars (en schilders) duiken met een zekere regelmaat op in deze column. Deze week hebben we opnieuw werk van Chrissie Zullo, Cliff Chiang (had ik al gezegd dat ik een fan ben van Cliff Chiang?) en Dustin Nguyen.

Black Widow door Chrissie Zullo

Batman en Zatanna door Dustin Nguyen

Batman door Dustin Nguyen

Gwen Stacy en Death door Cliff Chiang

Mockingbird, Miss Marvel en Spider-Woman door Cliff Chiang

De volgende afbeeldingen waren opdrachten voor The Line Is Drawn, een column waarin onze collega’s van Comic Book Resources tekenaars wekelijks een uitdaging presenteren, bedacht door de lezers van de site. Af en toe duikt daarbij een afbeelding op die we ook graag met de lezers van Brainfreeze willen delen. Michael Magtanong brengt een hommage aan John Cassaday’s cover voor Astonishing X-Men #6:

Astonishing Batwoman & The Question

Sean McFarland betoont eer aan de cover van het Meat Loaf-album Bat out of Hell III:

Thor – Serpent out of Midgard III

Om af te sluiten hebben we nog een preview van de tekeningen van Gene Ha voor Justice League #7:

Wil je zelf bijdragen aan een volgende editie van WAW! Weekly ArtWork? Laat ons weten wat je gevonden hebt op yann@brainfreeze.be. Ook eigen werk komt in aanmerking!

Dat was het voor deze week!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder