1
Posted 15/12/2011 by Arno in Comics
 
 

The Amazing Spider-Man: nieuwe officiële foto’s en verhaallijn

De officiële site voor The Amazing Spider-Man, de Marvel/Columbia Pictures‘ filmreboot onder regisseur Marc Webb, is online! Dat betekent natuurlijk een hele hoop officiële nieuwe foto’s, stills, wallpapers alsook een eerste kijk op de verhaallijn en biografieën van de hoofdpersonages uit de film. Al eerder werd onder meer gespeculeerd over de grotere rol van Richard en Mary (de biologische ouders van Peter Parker) en de geheimen uit hun verleden. De verhaalomschrijving bevestigt nu deze geruchten. Verder liet Columbia Pictures nu ook officieel weten dat The Amazing Spider-Man, zoals verwacht, het eerste deel in een nieuwe filmreeks zal zijn. Driewerf hoera!

Andrew Garfield als Peter Parker

De officiële verhaallijn stelt Peter Parker (gespeeld door Andrew Garfield) voor zoals we hem enigszins gewend zijn: een normale, ietwat verlegen tienerjongen met alledaagse problemen die bij zijn oom Ben en tante May (Martin Sheen en Sally Field) opgroeit, uiteindelijk zal worden gebeten door een genetisch gemodificeerde spin, hierdoor spectaculaire krachten ontwikkelt en achteraf een wijze levensles leert. Toch zal hij in deze versie van de Spidey-origin alvorens zijn transformatie al op zoek zijn naar enkele geheimen uit zijn verleden, meerbepaald de mysterieuze verdwijning van zijn ouders Richard en Mary die 13 jaar geleden plaats vond. Dit wordt The Untold Story dat in een eerder vrijgegeven poster al werd beloofd.

In de reguliere Marvel-comics waren Richard en Mary spionnen voor de CIA (en later ook S.H.I.E.L.D.). In de Ultimate Marvel-continuïteit was Richard Parker dan weer een bioloog die werd tewerkgesteld bij de Amerikaanse overheid. Zo was hij verantwoordelijk voor de basisformule die zijn zoon later zou gebruiken voor de aanmaak van zijn webvloeistof en hielp hij ook mee aan een synthetisch pak ter bestrijding van kanker (dewelke later zou uitgroeien tot de Ultimate-versie van Venom). De kans is in de film — die voornamelijk door de Ultimate-comics werd geïnspireerd — dan ook zeer groot dat de geheimen uit het verleden van zijn ouders en hun uiteindelijke verdwijning Spider-Man zullen leiden naar Oscorp, het bedrijf (met uiteraard een farmaceutische vleugel) dat onder leiding staat van Norman Osborn, later de Green Goblin.

Campbell Scott als Richard Parker, de rol van Mary zal gespeeld worden door Embeth Davidtz

Zowel Gwen Stacy (gespeeld door Emma Stone), Peter’s vriendin, als Dr. Curt Connors (gespeeld door Rhys Ifans), die tot de schurk van de film The Lizard zal getransformeerd worden, zijn tewerkgesteld bij Oscorp. Gwen als een stagaire, Curt Connors als haar mentor die de regeneratieve capaciteiten van hagedissen zal onderzoeken (en we weten allemaal hoe goed dat afloopt). Een verdere grote rol is weggelegd voor Captain Stacy (gespeeld door Denis Leary), de vader van Gwen en een kapitein bij de NYPD die op de Spider-Man-zaak zal geplaatst worden. Zijn voornaam in de reguliere Marvel-comics was George, bij Ultimate Marvel is dit John, maar in beide versies onderging het personage een heroïsch, doch uiterst tragisch lot dat in feite te goed is om niet in deze film gebruikt te worden.

In elk geval begint deze Brainfreezer alvast meer en meer uit te kijken naar de nieuwe film. De bevestiging van Oscorp (en, ter extensie, Norman Osborn) als lurkend op de achtergrond is alvast een zeer terechte beslissing en de grotere rollen voor Gwen Stacy, Curt Connors en de biologische ouders van Peter zorgen er toch voor dat de film genoeg nieuw materiaal krijgt om deze reboot te rechtvaardigen. Bekijk hieronder alvast de nieuwe foto’s en vergeet ook niet de officiële site te bezoeken! The Amazing Spider-Man slingert op 3 juli, 2012 de bioscoopzalen binnen.

Emma Stone als Gwen Stacy

 

Denis Leary als Captain Stacy

 

Rhys Ifans als Dr. Curt Connors

 

Martin Sheen en Sally Field als Ben en May Parker-Reilly

 

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.