1
Posted 15/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Avengers film krijgt prelude comic

Al lijkt het wachten bij momenten ondraaglijk, begint de release van The Avengers, de ultieme all-star superheldenfilm van Marvel Studios, toch langzaamaan dichterbij te komen. Hoewel een tweede trailer een ideaal eindejaarscadeau zou zijn (hint, hint) houdt Marvel ons voorlopig nog even zoet met het nieuws dat er in maart, een maand vooraleer de film in de zalen te zien zal zijn, een vierdelige comicreeks als prelude tot de blockbuster in spé zal verschijnen.

Sinds de release van Iron Man in 2008 begon Marvel aan het uitbouwen van een gedeeld universum op het grote scherm. Na The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011) en Captain America: The First Avenger (2011) zal met The Avengers de eerste filmcyclus hiervan afgesloten worden (een tweede filmcyclus zal starten met Iron Man 3 in 2013 op weg naar — hopelijk — The Avengers 2). Wat Marvel hierbij echter ook deed was het uitbrengen van enkele prequel-comics die plaats vonden in het expanded universe van de films. Comics gebaseerd op films geïnspireerd door comics, dus. Denk maar aan Iron Man: I Am Iron Man (2010) en Captain America: First Vengeance (2011).

In de aanloop naar The Avengers zal Marvel in haar vierdelige prequel-reeks dieper ingaan op de positie van S.H.I.E.L.D. — de spionage-organisatie onder leiding van Nick Fury — en de betekenis van hun Avengers Initiative in deze cinematische wereld. Hoewel zo’n tie-ins tot de films in het verleden niet bepaald prachtige comics opleverden, heeft deze The Avengers Prelude zeker wel potentieel. De reeks zal immers geschreven worden door Chris Yost, die als hoofdschrijver van de huidige animatiereeks Avengers: Earth’s Mightiest Heroes klaar en duidelijk heeft bewezen een aardig vat op Marvel’s primaire superheldenteam te hebben. Yost zal bijgestaan worden door medeschrijver Eric Pearson en artiesten Luke Ross (The Spectacular Spider-Man) en Daniel HDR (Lady Death).

De eerste twee issues van The Avengers Prelude verschijnen in maart, 2012. The Avengers zal vanaf 4 mei, 2012 op het grote scherm te zien zijn in een regie van Joss Whedon (Buffy, Firefly). Hoewel de cover hieronder nog niet als de definitieve cover voor de comic wordt benoemd, levert de image een mooie kijk op de verschillende banners die enkele weken geleden op het internet verschenen:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.