2
Posted 14/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Spider-Man gaat wereldwijd in Ends of the Earth

2012 staat in het teken van het 50-jarige jubileum van Spider-Man. De webspinner is officieel een oude man, maar dat betekent niet dat hij het rustiger aan kan doen. Op de weg naar issue #700 komt er weer een groot episch event aan en de nieuwe arc Ends of the Earth is daar een soort aanloop voor.

Doctor Octopus kreeg in issue #600 te horen dat hij niet zo lang meer had te leven. Zijn lichaam heeft in al die talrijke gevechten met Spider-Man zoveel blessures opgelopen dat het zegt: ‘Genoeg’! In de tijd die hem nog rest wil Doc Ock een laatste poging doen om een groots werk te verrichten. Hij gaat voor de hoogste prijs...de wereld. De schurk liet al eerder zijn gezicht zien in diverse Marvel-titels waar hij en zijn makkers van de Sinister Six diverse helden tegen de vlakte mepten en enkele spullen stalen. Allemaal ter voorbereiding op de dingen die komen zullen.

In de arc Ends of the Earth wordt niet enkel New York, maar de wereld het terrein van Spider-Man. Actie op een ongekende schaal, dus. De Sinister Six zullen tegen het einde van deze verhaallijn ook een andere samenstelling hebben dan aan het begin. Buiten Doc Ock bestaan de Six voorlopig nog uit Chameleon, Rhino, Mysterio, Electro en de Sandman.

Spidey’s belofte dat niemand nog zal sterven wordt meteen zwaar op de proef gesteld. De webspinner is in het nadeel, maar hij heeft een pak ontworpen met nieuwe technologie waarmee hij het boze zestal het hoofd moet kunnen bieden.

De actie begint in The Amazing Spider-Man #676 . Een issue waarin we kunnen zien wat de Sinister Six uitvraten terwijl Manhattan veranderde in Spider-Island. Deze issue ligt in december in de winkels. De arc Ends of the Earth barst volledig los vanaf issue #682 in maart 2012, en is van de hand van vaste schrijver Dan Slott (She-Hulk, The Thing) en tekenaar Stefano Caselli (Secret Warriors, G.I Joe).

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar