0
Posted 13/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Update: meer details bekend rond Avengers Vs X-Men

De aankondiging van Avengers Vs X-Men is een week oud en inmiddels zijn er her en der alweer nieuwe details en sappige weetjes opgedoken rondom Marvel’s grootschalige event voor 2012. De aankondiging en beschrijving van het event lees je hier, en hieronder zetten we gemakkelijkheidshalve de nieuwigheden even op een rijtje:

– Het event telt 12 issues, maar deze zullen niet maandelijks uitkomen. Neen, Avengers Vs X-Men zal maar liefst twee keer in de maand verschijnen, en dit vanaf april (Marvel hanteert voorlopig overigens hetzelfde tweewekelijkse schema voor haar huidige 12-delige reeks Fear Itself – The Fearless). De kernreeks loopt hiermee, zoals de meeste events, dus maar zes maand in de plaats van een geheel jaar.

– Per vier opeenvolgende delen van Avengers Vs X-Men zit er één double-sized issue bij. Dit betekent dat alle drie de tekenaars — John Romita Jr. (1-4), Olivier Coipel (5-8) en Adam Kubert (9-12) — een dubbele issue mogen illustreren.

– De vaste opeenvolging van de vijf schrijvers is nog niet bekend, maar al wel geweten is dat Brian Michael Bendis (Avengers), de spits mag afbijten in issue #1.

– Hoewel de kernreeks pas vanaf april van start zal gaan, zal de proloog Avengers Vs X-Men #0 — een one-shot van Brian Bendis, Jason Aaron (Wolverine) en tekenaar Frank Cho (Mighty Avengers) — al in maart in de winkelrekken liggen.

– Uiteraard gaat een event van dit kaliber niet voorbij zonder een heleboel tie-ins, maar Marvel’s Editor-in-Chief Axel Alonso beloofde hun aantal vrij beperkt te houden. Althans, toch tegenover voorgaande mega-events zoals Civil War (2006-07), Secret Invasion (2008-09) en Fear Itself (2011). De tie-ins van Avengers Vs X-Men zullen zich beperken tot de huidige ongoing-reeksen van beide franchisen. Het mag dan wel geen event zijn doorheen het gehele Marvel-universum, maar het zal wel een heuse boterham aan tie-ins opleveren. Zoals het er voorlopig voor staat, kan je voor de X-Men gedurende het event al AvX-verhaallijnen van maximum zes delen verwachten in de reeksen Uncanny X-Men, Wolverine and the X-Men, X-Men: Legacy, X-Men, Astonishing X-Men, Uncanny X-Force, New Mutants, X-Factor en Generation Hope. De kant van Earth’s Mightiest Heroes wordt dan weer vertegenwoordigd door Avengers, New Avengers, Secret Avengers en Avengers Academy.

– De nieuwe reeks Avengers Assemble, die voornamelijk wordt bedoeld voor de lezers die dankzij de film tot de wereld der comics worden aangetrokken, zal zich echter wel afzijdig houden. Hetzelfde geldt ook voor de soloreeksen van belangrijke teamleden (zoals The Amazing Spider-Man, Invincible Iron Man, The Mighty Thor en Wolverine) en de reeksen rond andere Marvel-teams zoals de Fantastic Four en de Defenders. Al zullen de leden van deze twee laatste teams die ook een huidig lidmaatschap in de Avengers of de X-Men hebben, zoals The Thing, Iron Fist en Namor, wel degelijk in Avengers Vs X-Men te zien zijn.

One-shots en speciale minireeksen blijven voorlopig ook uit den boze, maar er zal tenminste wel één nieuwe minireeks aan de zijde van de kernreeks lopen. Marvel blijft voorlopig echter nog zwijgzaam omtrent de inhoud van deze serie, maar noemt de opzet hiervan “briljant” en “uiterst origineel”. Me dunkt dat het ditmaal dan eens niet zal draaien om een zoveelste Frontline-reeks.

Tot hiertoe de eerste updates rond Avengers Vs X-Men. Uiteraard zal je, wanneer er meer nieuws rond het event wordt bekendgemaakt, dit na kunnen lezen op Brainfreeze.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.