0
Posted 13/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Batman: Arkham World, de sequel op Arkham City?

Batman: Arkham City, het enorm succesvolle en overal bejubelde vervolg op Batman: Arkham Asylum (2009), viel afgelopen weekend tijdens de Spike TV Video Game Awards terecht in de prijzen. De tweede Batman-game van Rocksteady Studios sleepte de awards in de wacht voor beste action/adventure, beste game voor de XBox 360, beste adaptatie en — last but not leastThe Joker werd gekroond tot personage van het jaar! Batman’s aartsvijand, ingesproken door Mark Hamill (Star Wars), nam zijn trofee virtueel in ontvangst en leverde een kleine speech, waarin hij op zijn eigen manier een top secret document getiteld Batman: Arkham World bovenhaalde. Is het derde deel van Rocksteady Studios hun Batman: Arkham-games hiermee een feit, of draait het hier om een simpele grap van de Clown Prince of Crime? Oordeel vooral zelf:

Na het succes van de eerste twee, is een derde game uiteraard onvermijdelijk. Een wereldwijd net van Arkham-instituten past ergens ook wel in de lijn van het bigger and better moeten zijn dan de twee voorgangers: eerst een Asylum, dan een City, dan maar World (het klinkt alvast ambitieuzer dan State of Coast). Batman zelf heeft overigens ook wel een geschiedenis van zijn oorlog tegen de misdaad in Gotham City globaal te voeren (lees er de comics uit de jaren ’70, ’80 en het recentere Batman Inc. maar eens op na). Toch lijkt Arkham World me een iets te voor de hand liggende titel, en het nieuws blijft natuurlijk wel afkomstig van The Joker, niet bepaald ‘s werelds meest betrouwbare bron van informatie.

Voorlopig is het overigens nog iets te vroeg voor officiële aankondigingen van Rocksteady, want Batman: Arkham City heeft zelf nog wel wat DLC op het menu staan en zag ook net een sidescroller-applicatie getiteld Arkham City: Lockdown verschijnen op iOS.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.