1
Posted 11/12/2011 by Arno in Comics
 
 

The Dark Knight Rises – nieuwe poster van Bane en proloogbeschrijving

The Legend Ends…

Althans toch volgens de nieuwe promoposter voor The Dark Knight Rises, het sluitstuk van de Batman-trilogie van regisseur Christopher Nolan (Batman Begins, The Dark Knight). In deze omineuze nieuwe image zien we hoofdschurk Bane (gespeeld door Tom Hardy), wegwandelen van Batman zijn gebroken cowl. We kunnen jullie ook een update schenken omtrent de proloog van de film, die in de Verenigde Staten te zien zal zijn vanaf 21 december, voor de 70mm IMAX-vertoningen Mission: Impossible – Ghost Protocol. Let op, milde spoilers omtrent deze proloog volgen onderaan de image!

Of Bane in de film nog iets anders zal breken bij de Dark Knight blijft voorlopig onduidelijk, maar de gebeurtenis in de bovenstaande image blijkt volgens de perslieden die de proloog al hebben gezien wel degelijk in de prent plaats te vinden. De acht minuten durende proloog van The Dark Knight Rises zal naast een introductie tot Bane ook enkele flash images laten zien van scènes uit de film. De beschrijving van de werkelijke proloog ondergraaft meteen de hier al eerder na te lezen ‘mogelijke’ versies, die bij deze definitief kunnen worden gecategoriseerd als fan-fiction.

Maar dus, de officiële proloog. Gelijkaardig aan zijn voorganger The Dark Knight (2008) zal de eerste scène van The Dark Knight Rises ons voorstellen tot de hoofdschurk van de film. Net zoals de door The Joker opgezette bankoverval in The Dark Knight, zal er nu ook een overval worden getoond. Deze zal echter niet plaatsvinden in een bank in Gotham City, maar op 10,000 meter hoogte. Bane zou zich hierin ontpoppen tot een tactisch genie, die eveneens niet vies is van brutaal fysiek contact, gevaarlijke stunts en de opoffering van zijn henchmen. Naar het schijnt is Bane zelf in deze spectaculaire actiescène echter vrij moeilijk verstaanbaar (zowel dankzij zijn gasmasker als het Britse accent van acteur Tom Hardy), al zou volgens officials de audio nog niet op punt hebben gestaan bij de persvertoningen. Dit zou kunnen kloppen, want Nolan en zijn team zijn immers nog volop bezig met de postproductie van de film. Na de actievolle introductie tot Bane zal het publiek dan nog enkele snelle flitsen te zien krijgen van gebeurtenissen in The Dark Knight Rises, waaronder dus ook een variant op de bovenstaande image. Het lijkt me alvast een veelbelovende teaser.

The Dark Knight Rises zal in de bioscopen te zien zijn vanaf 20 juli, 2012. De proloog zal in de Verenigde Staten alvast in beperkte mate te zien zijn voor de IMAX-vertoningen van Mission: Impossible – Ghost Protocol, die daar vanaf 21 december in de zalen verschijnt. Het internet zal daarna spoedig volgen, dus hou deze site in de gaten…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.