2
Posted 11/12/2011 by Arno in Comics
 
 

The Amazing Spider-Man: nieuwe filmposter en game trailer

De hypemachine voor The Amazing Spider-Man — de Spidey-filmreboot van de toepasselijk genaamde regisseur Marc Webb met Andrew Garfield in de hoofdrol– begint stilaan op volle toeren te draaien. De eerste trailer zag je hier al, en een eerste kijk op de schurk van de film The Lizard werd hier gegeven. Nu verrast distributeur Columbia Pictures ons met een nieuwe filmposter. De image lijkt volledig in de lijn te liggen van een meer donkere kijk op de oorsprong van ‘s werelds meest geliefde webslinger, iets wat ook al merkbaar was in de eerste trailer.

De origin van Spider-Man en de wijze les die hij in zijn jonge leven leert is welbekend, zelfs voor niet-comiclezers (iets met power en responsibility). Maar de ondertitel The Untold Story op bovenstaande image, alsook de nadruk op geheimen die beter niet aan het licht komen in de trailer, doen me vermoeden dat vooral de casual filmgangers een kant van Spidey te zien zullen krijgen die in de voorgaande filmtrilogie niet aan bod kwam. Zou het te maken kunnen hebben met Peter Parker zijn biologische ouders, Richard en Mary Parker die, toen Peter nog jong was, omkwamen in een mysterieuze vliegtuigcrash? Ze zijn immers gecast in de film en, zoals de meeste comiclezers waarschijnlijk wel zullen weten, heeft het koppel een avontuurlijk leven geleid als geheim agenten (o.a. voor de CIA en S.H.I.E.L.D.). In de Ultimate-versie van Spider-Man was zijn vader Richard dan weer een vooraanstaand wetenschapper en bioloog die eveneens door de Amerikaanse overheid werd ingelijfd. Al is een cameo van Nick Fury‘s organisatie uiteraard uitgesloten, zou het volgens deze Brainfreezer weleens kunnen dat er een grotere focus wordt gelegd op de geheimen uit het verleden van Richard en Mary, dewelke dan teruggekoppeld kunnen worden aan Peters verkrijging van zijn krachten.

In verder Amazing Spider-Man-nieuws, werd dit weekend tijdens de Spike TV Video Game Awards de eerste trailer vrijgegeven voor de gelijknamige videogame van Activision/Beenox (die eerder al verantwoordelijk waren voor Spider-Man: Shattered Dimensions en Spider-Man: Edge of Time). De game, dat min of meer gelijktijdig met de film zal uitgebracht worden, belooft echter wel iets meer dan een simpele hervertelling van de film te worden. Het verhaal werd geschreven door schrijver Seamus Kevin Fahey (Battlestar Galactica, Spartacus: Gods of the Arena) en zal fungeren als een werkelijke epiloog tot de film. In de trailer zien we meteen ook een heuse verandering in de dreigingen die Spidey zal bestrijden. Terwijl hij in de bioscoopfilm slechts te maken krijgt met een wetenschapper die in een levensgrote hagedis verandert, gaat hij hier de strijd aan met gigantische robots die al dan niet de Spider Slayers uit de comics moeten voorstellen. Interessant is ook om weten dat deze op hol geslagen machines afkomstig zijn van Oscorp, het bedrijf van Norman Osborn. Jawel, niemand minder dan Spidey’s toekomstige aartsvijand de Green Goblin!

Voorlopig is het nog wat vroeg voor Activision/Beenox om specifieke details omtrent de gameplay vrij te geven, maar wat al wel is bevestigd is dat hun The Amazing Spider-Man — in tegenstelling tot hun vorige telgen Shattered Dimensions (2010) en Edge of Time (2011) — een free-roaming environment zal hebben. Dat betekent dat je als Spidey dus naar hartelust vrij doorheen grote porties van New York City kan slingeren, zoals al eerder het geval was in bijvoorbeeld de zeer positief ontvangen game van de film Spider-Man 2 (2002).

The Amazing Spider-Man zal vanaf 3 juli, 2012 in de zalen te zien zijn. Verwacht wordt dat ook de videogame rond deze datum in de winkels zal liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.