2
Posted 11/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Rebel Blood : Weer een nieuwe take op het zombie genre

Save yourself. Stay in the woods. Pray it hasn’t reached the wolves… and keep your gun loaded.” All he knows about what has happened to the world as he knew it has been left in an ominous message. And it’s clear that everything has… changed.

De voorbije week werden er wat teasers uitgegeven door Image voor een nieuwe vierdelige serie. Een drietal enge platen met een slagzin erbij. Waarvoor was het? Vrijdag kwam de onthulling. Image gaat een nieuwe zombiecomic uitgeven. Het concept en het tekenwerk wordt verzorgd door Riley Rossmo (Green Wake, Cowboy Ninja Viking) en het schrijfwerk door de debutant Alex Link.

Het idee onstond bij Rossmo tijdens het schetsen. Het kreeg een eigen leven en veranderde in Rebel Blood. Ook Jim Valentino (Shadowhawk, Normalman), onder wiens Shadowline-imprint dit zal worden uitgegeven, is enthousiast over deze titel: Ik ben geen zombie liefhebber maar deze comic wist me toch te pakken. Het is anders dan andere zombiecomics en het einde deed me uit de stoel vallen.

Waar gaat deze comic nu over? Ranger Chuck Neville wandelt door het bos en doet daar zijn ding. Zijn radio valt uit en na een stilte klinkt er nog een bericht: ‘Er waart een plaag rond in het land..Red jezelf’. Neville ontdekt dat deze plaag alle levende wezens verandert in zombies, zelfs de dieren die in het woud aanwezig zijn! Hij haast zich naar huis en moet onderweg de nodige gevaren trotseren. Zal hij nog op tijd zijn of wacht thuis de ergste verrassing van allemaal??

Het eerste deel ligt op 28 maart, 2012 in de winkel.


Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar