4
Posted 09/12/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #19

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork! In deze column verzamelen we wekelijks de mooiste, de leukste en de opvallendste tekeningen, schilderijen en digitale kunstwerkjes uit de wereld der comics. Daarbij kunnen we trouwens altijd hulp gebruiken. Ben je fantastisch werk tegengekomen op het net, of kan je zelf aardig overweg met tekenmateriaal en wil je dit met ons delen, stuur dan een mailtje naar yann@brainfreeze.be, dan kunnen we je vondsten of creaties delen met onze lezers!

We beginnen deze week met een aantal fictieve filmposters van Nicholas Hyde. De minimalistische kunstwerkjes zijn te koop via Etsy. Er hangt een prijskaartje aan vast van 14,55 euro per stuk.

We hebben opnieuw werk van Francesco Francavilla, die zich deze week amuseerde met tekeningen van Judge Dredd:

Dustin Nguyen houdt zich bij de Bat-family, maar ons hoor je daar niet over klagen:

Rafael Albuquerque is opnieuw van de partij deze week, met een prachtige tekening van Catwoman:

Ryan Benjamin maakte deze tekening van Batman Beyond puur voor zijn plezier, maar dat van ons wordt er daarom niet minder door:

We hebben ook nog fan-art van Barbara Gordon als Oracle:

Patron Godess by Kit

In het hoofdkwartier van DC Comics in New York, prijkt al jaren een muurtekening waarop een hoop grote helden staan afgebeeld. Nu alle reeksen van de uitgeverij geherlanceerd werden, wordt ook het interieur van het gebouw geüpdatet. Er komt een nieuwe muurtekening (of die de oude zal vervangen of niet, is niet duidelijk op dit moment). Voor de afbeelding van Wonder Woman deed DC beroep op de diensten van Adam Hughes, en dit is het resultaat:

De afbeelding komt ook op de cover van DC’s comic voor Free Comic Book Day (samen met Jim Lee’s Superman en Andy Kuberts Batman). Als je geïnteresseerd bent in het origineel, voor 8000 dollar is het van jou.

Cover voor DC's comic voor Free Comic Book Day 2012

En we hebben een dubbele uitsmijter deze week: The Muppets gekruist met de Gotham City Sirens, en de Peanuts Gang gekruist met de Watchmen!

Muppet City Sirens door Amy Ebberson

Watchnuts door Evan Shaner

Tot volgende week, voor een nieuwe WAW! Weekly Artwork!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder