0
Posted 09/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

The Manhattan Projects: De nieuwe reeks van Jonathan Hickman

Wonderkind Jonathan Hickman (FF, The Nightly News) gaat samen met zijn makker Nick Pitarra (The Red Wing) een nieuwe comic bij Image publiceren. Hun vorige titel The Red Wing ging over tijdreizen en inderdaad, het reizen doorheen de tijd en de alternatieve tijdlijnen die hieruit volgen spelen een grote rol in het werk van Hickman. Ook deze nieuwe comic, die de titel The Manhattan Projects zal dragen, speelt zich weer af in een alternatieve tijd. Wat als de samenwerking tussen Albert Einstein en Robert Oppenheimer – die in 1945 leidde tot de eerste atoombomeen dekmantel was van iets nog veel ergers?

Hickman is erg enthousiast over dit verhaal. Het is niet zijn eerste verhaal dat speelt met het onderwerp, maar hij vindt het wel zijn beste. “Als we het goed doen, en ik denk dat we dat doen, dan laat het zien waarom ik een fan ben van dit type verhaal”, aldus Hickman.  “De scheidingslijn tussen fictie en realiteit is flinterdun en het is leuk om de lezer daar eens flink over te laten nadenken. En als het even kan te verrassen.”

Tekenaar Nick Pitarra vermaakt zich opperbest met deze samenwerking: “Het is tof om met Jonathan samen te werken. Hij kijkt als een artiest naar de pagina’s. Zijn begeleiding maakt de pagina’s beter. Ik heb absolute vrijheid als tekenaar zijnde. Maar als hij een suggestie heeft voor een aanpassing dan wordt de pagina ook echt beter.”

We moeten echter nog tot maart 2012 wachten. Dan zal het eerste exemplaar van deze nieuwe serie in de winkels liggen.

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar