0
Posted 07/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Gail Simone nu definitief weg bij Fury of Firestorm

Gail Simone

De geruchten waren al maandenlang aan het opborrelen, maar nu is de kogel definitief door de kerk: schrijfster Gail Simone (Secret Six, Wonder Woman) zal na de zesde issue van The Fury of Firestorm – The Nuclear Men de reeks verlaten. De reden hiervoor blijft voorlopig onbekend.

Simone schreef de reeks samen met Ethan Van Sciver (The Flash: Rebirth, Green Lantern). De samenwerking tussen de politiek vrij linkse Simone en de meer naar rechts aanleunende Van Sciver leek vreemd maar was in feite toepasselijk voor de al even verschillende persoonlijkheden van hoofdpersonages Ronnie Raymond en Jason Rusch, dewelke ditmaal zowel samen als apart in Firestorm kunnen transformeren. Ethan Van Sciver zal de reeks verder blijven schrijven en zal voor issues #7 en 8 zelfs de tekeningen voor zijn rekening nemen (vaste tekenaar Yildiray Cinar keert echter terug met issue #9). De vervanger van Simone zal Joe Harris (Vampirella and the Scarlet Legion) worden en zal samen met Van Sciver een nieuwe verhaallijn beginnen omtrent de Firestorm Protocols, waarin dieper wordt ingegaan op de politieke repercussies Jason en Ronnie hun immense en potentieel zeer gevaarlijke superkrachten (het blijven tenslotte Nuclear Men!).

Dit nieuws levert alweer een zoveelste personeelswissel bij DC’s nieuwe 52. Eerder raakte al bekend dat o.a. Ann Nocenti (Daredevil) de Green Arrow-reeks zal overnemen, Tom DeFalco (Spider-Girl) Legion Lost voor zijn rekening neemt en Dan Jurgens (Booster Gold) en Keith Giffen (OMAC) hun tanden in Superman zullen zetten. Omtrent een nieuw project van Gail Simone blijft het voorlopig stil, maar de schrijfster blijft voorlopig nog wel haar schrijfkunsten vertonen op Batgirl.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.