0
Posted 07/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

De filmrechten van Turf zijn verkocht

Het productiehuis Benderspink (A History of Violence, Red Eye) heeft de filmrechten van Turf gekocht. Turf is de Image-comic van de voormalige BBC-vedette en comicfan Jonathan Ross. Hij heeft niemand minder dan Tommy Lee Edwards (1985, Daredevil) gestrikt om het verhaal te tekenen. Niet onverdienstelijk trouwens, want de vijfdelige miniserie verkocht goed genoeg om een trade te rechtvaardigen. Turf speelt zich af in het Chicago van de jaren ’20, een tijd van drooglegging, jazz en gangsters.

Gangsters en politie onderhouden in Turf een wankele vrede. De gangsters zitten niet met hun tengels aan elkaars spullen en de politie kijkt voor wat geld de andere kant op. Twee Oost-Europese broertjes met een voorliefde voor bloed en een allergie voor knoflook arriveren in Chicago en willen een stukje van de taart. Ross en Edwards gooien van alles in de mix. Hun Chicago wordt niet alleen geteisterd door gangsters en vampieren maar ook door aliens. Turf is dus een mengelmoes van allerlei genres.

Jonathan Ross

Net zoals Mark Millar, lijkt ook Jonathan Ross te profiteren van een band met regisseur/producent Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: First Class). Die laatste werd een tijdje genoemd als de regisseur van een Turf-film. Maar hoewel hij Turf kon waarderen heeft hij toch meer interesse voor een volgend Ross-project: The Golden Age.  Dit is een comic die zal handelen over een bejaardenhuis voor superhelden en een bewoner die de strijd met het kwaad weer wil aanbinden. Vaughn is druk bezig om een film omtrent deze titel van de grond te krijgen. Wie de verfilming van Turf dan eventueel gaat regisseren is nog niet bekend.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar