8
Posted 07/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Brian Michael Bendis verlaat de Avengers in 2012

Brian Michael Bendis

Zopas liet schrijver Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Daredevil, Alias) in een interview met CBR weten dat hij in 2012 de Avengers — dewelke hij begon te schrijven in 2004 en hierdoor uitgroeide tot Marvel‘s zowat grootste schrijver van de afgelopen tien jaar — zal verlaten!

Bendis begon aan zijn Avengers-tenure in 2004 met issue #500 en splitte meteen het team op in de verhaallijn Avengers Disassembled. Niet veel later startte hij de reeks New Avengers (2005), dewelke oude mainstays zoals Captain America en Iron Man combineerde met voornamelijk op zichzelf opererende helden zoals Spider-Man, Wolverine en (zijn persoonlijke favoriet) Luke Cage. De reeks kenmerkte zich met de typische Bendis-banter tussen de personages en het team groeide al snel uit tot het absolute middelpunt van het Marvel-universum dankzij hun grote rol in de vele grootschalige events die in deze periode plaatsvonden. De meeste hiervan werden overigens geschreven door Bendis zelf: Secret War (2004-05), House of M (2005), Secret Invasion (2008), Siege (2010)… Allen werden ze door hem neergepend.

Avengers Assemble, de laatste Avengers-reeks die Bendis zal opstarten

De voornamelijk door Bendis beheerde Avengers-franchise werd na Civil War (2006-07) uitgebreid met de eveneens door hem opgestarte Mighty Avengers (2007, kernreeks van The Initiative), Dark Avengers (2009, kernreeks van Dark Reign) en uiteindelijk het tweede volume van New Avengers alsook het vierde volume van de reguliere Avengers-reeks, dat alweer de hoofdserie van de franchise werd (2010, kernreeksen van The Heroic Age). In deze laatste twee series schreef hij overigens ook een fictief “boek” omtrent Marvel’s grootste superhelden, dat hun Oral History weergaf door middel van interviews met de leden van het team. Recentelijk werd ook bekendgemaakt dat Bendis in maart alweer een nieuwe reeks omtrent Earth’s Mightiest Heroes ter promotie van de film zou neerpennen, getiteld Avengers Assemble!

Brian Bendis zal echter enkel aan boord blijven gedurende de eerste arc van deze nieuwe reeks. Tegelijkertijd zal hij zijn lopende verhaallijnen in New Avengers volume 2 en Avengers volume 4 afhandelen, dewelke de terugkeer zien van Norman Osborn, zijn organisatie H.A.M.M.E.R. en een nieuwe incarnatie van de Dark Avengers. Tevens dient de verhaallijn rond Wonder Man zijn Revengers te worden verder gezet, en staat er nog een belangrijk epos rondom de moordzuchtige robot Ultron op het menu. De schrijver plant alvast om groots te eindigen.

Al zal Bendis ook meewerken aan Avengers Vs X-Men, het zopas aangekondigde Marvel-event voor 2012, zal hij in de zomer van volgend jaar de fakkel op de reguliere Avengers-reeksen doorgeven. Brian Michael Bendis zal dan met acht jaar dienst en bijna 200 issues doorheen verschillende reeksen kunnen worden gekroond als de schrijver met de meest langdurige, onafgebroken run op Earth’s Mightiest Heroes tot hiertoe, die in deze periode meermaals de algemene richting van het Marvel-universum bepaalde.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.